„Iisus mă înțelege”. Declarația halucinantă a unei mame care și-a ucis copiii și a omorât-o pe fosta parteneră a soțului său

0
Publicat:

Lori Vallow Daybell, o mamă din Idaho - SUA, a fost condamnată la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, pentru uciderea copiilor săi și a fostei soții a bărbatului cu care e căsătorită, potrivit USA Today. Soțul, în schimb, riscă pedeapsa cu moartea.

Sentința a fost pronunțată luni, la mai bine de trei ani după ce cadavrul unui dintre fii ei, Joshua „JJ" Vallow, în vârstă de 7 ani, și cel al fiicei sale, Tylee Ryan, în vârstă de 16 ani, au fost descoperite de autorități în curtea actualului soț al femeii, din estul statului Idaho.

„Isus mă înțelege”

În fața instanței, Vallow Daybell a susținut că este nevinovată.

Iisus mă cunoaște și Iisus mă înțelege. Sunt în doliu cu toți cei care îmi plâng copiii și pe Tammy. Iisus Hristos știe adevărul despre ce s-a întâmplat aici. Iisus Hristos știe că nimeni nu a fost ucis în acest caz. Morțile accidentale se întâmplă. Se întâmplă sinucideri. Se întâmplă efecte secundare fatale ale medicamentelor" a spus luni, în fața instanței, inculpata. 

Judecătorul Steven Boyce, cel care a pronunțat sentința, a declarat că nu crede că Vallow Daybell are „vreo remușcare pentru efortul și durerea de inimă pe care le-ai provocat".

„Cel mai inimaginabil tip de crimă este ca o mamă să își ucidă proprii copii și exact asta ai făcut tu. În ciuda faptului că juriul te-a condamnat cu dovezi copleșitoare, tu încă stai astăzi aici, în fața instanței, și spui că nu ai făcut-o", i s-a adresat magistratul.

Cazul teribilelor crime au făcut înconjurul lumii, după ce procurorii au susținut că omorurile au fost „premeditate și planificate".

„Banii, puterea, sexul' au alimentat crimele, potrivit procurorului

Potrivit anchetatorilor, Vallow Daybell, în vârstă de 50 de ani, l-a manipulat pe defunctul ei frate, Alex Cox, care l-a împușcat mortal pe cel de-al patrulea soț al ei, Charles Vallow, pentru a-l ajuta pe amantul ei (devenit al cincilea soț), Chad Daybell, să săvârșească crimele.

A fost vorba despre „bani, putere și sex", potrivit unuia dintre procurori, care a îndemnat juriul să o condamne pe Vallow Daybell pentru moartea copiilor ei și a lui Tammy Daybell.

Schema bizară a cuplului a fost un complot pentru a intra în posesia banilor din asigurări și de la Securitatea Socială.

Ce a spus avocatul inculpatei în apărarea acesteia

Avocatul lui Vallow Daybell a susținut că inculpata a fost o mamă iubitoare și protectoare a cărei viață s-a înrăutățit atunci când s-a îndrăgostit de un un presupus lider de cult, Chad Daybell (soțul ei, care va fi judecat separat ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat de crime). Deocamdată nu se știe când va începe procesul bărbatului. 

A susținut despre copiii ei că sunt „zombi"

Despre copiii ei, Vallow Daybell a susținut în fața prietenilor că sunt „zombi" și că ea este o zeiță trimisă să aducă apocalipsa biblică.

În timpul discursului său de luni în fața instanței, Vallow Daybell a spus că este capabilă să comunice cu oamenii din Rai, inclusiv cu copiii ei și cu Tammy Daybell și a susținut că victimele au contactat-o din ceruri și i-au spus că „sunt fericite și ocupate în lumea spiritelor".

Cum au fost găsite cadavrele

În timpul procesului lui Vallow Daybell, detectivul Ray Hermosillo, de la Poliția din Rexburg, a declarat că trupul băiețelului de șapte ani a fost legat cu bandă adezivă, înfășurat în plastic și îngropat sub un copac din curtea lui Chad Daybell.

Trupul fiicei a fost ars și distrus:  Polițitul a zugrăvit o imagine de coșmar: o masă de sânge și țesuturi, pusă într-o găleată de plastic parțial topită și îngropată în curte. 

Mulți dintre cei care au urmărit procesul au spus că femeia merita pedeapsa cu moartea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite