Mama criminală: Şi-a aruncat la gunoi pruncul nou născut după ce s-a înecat cu lichid amniotic. La ce pedeapsă au condamnat-o judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Brăila a pronunţat verdictul în cazul unei tinere de 23 de ani care şi-a ascuns sarcina pe care o avea, nu a mers la consultaţii la medic şi a ales să nască singură acasă, provocând astfel decesul bebeluşului, pe care l-a aruncat apoi la ghena de gunoi.

Judecătorii i-au aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, unei tinere de 23 de ani din Brăila, Alina Mihaela Iordache, pentru vătămarea fătului şi profanare de morminte.

Tânăra, mamă a doi copii, a rămas însărcinată, dar a ales să ascundă sarcina faţă de familie. Ea nu a mers nici măcar la medicul de familie pentru consult, iar când a născut, în dimineaţa zilei de 11 iunie 2016, a hotărât ca acest lucru să se întâmple acasă, deşi exista riscul unor complicaţii.

Pentru că nu a fost asistată în timpul naşterii, tânăra a născut foarte greu, chinuindu-se câteva ore, timp în care bebeluşul pe care îl purta în pântece s-a înecat cu lichid amniotic. Văzând că pruncul nu mişcă după naştere, Alina Mihaela Iordache l-a pus într-o sacoşă şi doi saci menajeri, alături de placentă şi cordonul ombilical, pe care i-a aruncat apoi prin tubulatura de evacuare a gunoiului menajer din blocul în care locuia

Vecinii au descoperit bebeluşul la ghena de gunoi câteva ore mai târziu şi au anunţat Poliţia. În urma autopsiei, medicii au stabilit drept cauze ale morţii naşterea neasistată şi complicaţiile apărute în timpul travaliului, pe trupul victimei neexistând urme de violenţă.

Potrivit raportului de necropsie, “copilul s-a născut la termen, viu (secunde) şi viabil, fără malformaţii ale organelor interne, craniene, toracice ori abdominale şi a decedat datorită asfixiei mecanice cu aspirat amniotic şi meconial, în timpul travaliului, imediat după expulzie, în cadrul unui travaliu prelungit, neasistat medical”.

Concluzia specialiştilor este că tânăra avea discernământul diminuat când a luat decizia de a naşte acasă şi de a scăpa apoi de copil.

“Inculpata a declarat că a cunoscut existenţa sarcinii şi a recunoscut că a decis în mod inexplicabil să nască acasă, după care, văzând că a născut un copil mort, l-a ambalat şi l-a aruncat la ghena de gunoi. Coroborând susţinerile inculpatei cu raportul de expertiză medico-legală psihiatrică, se impune concluzia că decizia de a naşte neasistată şi în condiţii improprii i-a aparţinut în întregime inculpatei, discernământul mult scăzut putând fi incident post partum, având în vedere starea psiho-fizică şi psiho-patologică particulară a femeii în perioada lehuziei imediate”, a precizat procurul care s-a ocupat de caz.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite