Ginecolog acuzat de agresiuni sexuale de 700 de paciente, găsit mort în casă înainte de începerea procesului

0
Publicat:

Un ginecolog renumit în SUA, acuzat de agresiuni sexuale de 700 de paciente, a murit înainte de începerea procesului său. George Tyndall a fost găsit fără viață în propria locuință de un prieten îngrijorat că nu îi mai răspundea la telefon.

Fostul ginecolog a fost acuzat de 700 de femi de agresiune sexuală FOTO Shutterstock
Fostul ginecolog a fost acuzat de 700 de femi de agresiune sexuală FOTO Shutterstock

Fostul ginecolog de la Universitatea din California de Sud, George Tyndall, care a fost acuzat că și-a abuzat sexual pacientele, a fost găsit mort în casa sa, potrivit avocatului său, relatează CNN.  

Din primele cercetări, medicul ân vârstă de 76 de ani ar fi murit din cauze naturale. Un legist a confirmat pentru Los Angeles Times că nu va fi efectuată nicio autopsie.

Începând cu 2021, universitatea din care făcea parte Tyndall a compensat peste 700 de victime cu 1,1 miliarde de dolari. Decesul său s-a petrecut cu puțin timp înainte de începerea procesului. Bărbatul urma să fie judecat pentru aproape 29 de acuzații de „comportament abuziv sexual” pentru fapte comise între 2009 și 2016 la centrul de sănătate studențesc al Universității din California de Sud, unde își desfășura activitatea.

A pledat nevinovat și a fost eliberat pe cauțiune

Când a fost pus sub acuzare în 2019, George Tyndall a pledat nevinovat și a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea judecății sale, a cărei dată nu fusese încă stabilită. Bărbatul a fost medic ginecolog la universitate timp de aproape 30 de ani înainte de a fi concediat în 2017, relatează CNN. Optsprezece capete de acuzare se referă la agresiune sexuală, celelalte unsprezece la „violență sexuală”.

Lucy Chi, o fostă pacientă a lui George Tyndall, se arată dezamăgită de cele întâmplate. „Sunt atât de dezamăgită. Mi-a fost teamă timp de cinci ani, de când a apărut cazul, că nu vom obține niciodată dreptate”, a spus ea pentru Los Angeles Times.

Dată în judecată pentru inacțiunea sa, Universitatea din California de Sud (California de Sud) plătise o suma record de 1,1 miliarde de dolari în proceduri civile. Aceste procese civile au fost intentate de 710 foste paciente ale lui George Tyndall, pentru fapte ce datează și din anii 1980.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite