Georgia începe renumărarea manuală a voturilor. Secretarul de stat e sceptic faţă de existenţa unei fraude masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri SUA 2020 FOTO EPA-EFE
Alegeri SUA 2020 FOTO EPA-EFE

Georgia, unul dintre statele americane în care cursa prezidenţială a fost deosebit de strânsă, va efectua o renumărare manuală a tuturor voturilor de la alegerile din 3 noiembrie.

Diferenţa cu care candidatul democrat, Joe Biden, a câştigat alegerile în acest stat a fost de sub 0,5%, 14.111 de voturi. 

„Matematic, trebuie realizată o renumărare completă, manuală, a tuturor buletinelor de vot în fiecare comitat pentru că diferenţa este atât de mică. Aceasta va ajuta la construirea încrederii. Vrem să începem această renumărare înainte de sfârşitul săptămânii”, a declarat secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, într-o conferinţă de presă, citat de Reuters.

Raffensperger a dat asigurări că toate acuzaţiile de fraudă electorală vor fi investigate. Cu toate acestea, nu a părut să ştie de cazuri cu dovezi clare care să ateste fraudarea pe scară largă a scrutinului.

Georgia a fost câştigată la limită de Joe Biden, fiind unul dintre statele considerate extrem de competitive, însă esenţiale pentru eforturile lui Donald Trump. Joe Biden nu are, însă, nevoie să câştige voturile Georgiei în Colegiul Electoral, el însumând deja peste 270 după victoria în Pennsylvania. Certificarea rezultatului în Georgia, foarte probabil având în vedere faptul că renumărările nu au produs, în general, răsturnări de situaţie, şi păstrarea scorului în Arizona, ar duce la un total de 306 de voturi în Colegiul Electoral pentru candidatul democrat.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite