Garda Naţională, trimisă să facă ordine în oraşul american Ferguson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia antirevoltă nu mai face faţă protestatarilor
Poliţia antirevoltă nu mai face faţă protestatarilor

Guvernatorul statului Missouri din centrul Statelor Unite a dispus desfăşurarea forţelor Gărzii Naţionale în localitatea Ferguson unde localnicii protestează de peste o săptămână faţă de uciderea tânărului afroamerican Michael Brown de către un poliţist.

Guvernatorul Jay Nixon a spus că ordinul emis astă noapte are scopul să ”ajute la restabilirea păcii şi ordinii” după ce sute de oameni au ieşit din nou pe străzi, sfidând o interdicţie impusă de autorităţi.

"Având în vedere aceste atacuri violente deliberate, coordonate şi care se intensifică la adresa vieţii şi proprietăţilor locuitorilor din Ferguson, trimit persoane capabile din cadrul Gărzii Naţionale din Missouri să îl asiste pe colonelul Ron Replogle şi Comandamentul Unificat la reinstaurarea păcii şi ordinii în această comunitate", a afirmat guvernatorul.

Poliţia  antirevoltă a tras cu gaze lacrimogene, duminică seara, dar mulţimea a refuzat să se împrăştie. La Ferguson, o suburbie a oraşului St. Louis, tulburările continuă  neîncetat de la 9 august, când a fost ucis tânărul de 18 ani a fost ucis.

Poliţia susţine că Michael Brown a opus rezistenţă unui poliţist în timpul arestului şi a fost ucis în maşina poliţiei. Dar martori spun că tânărul neînarmat a fost împuşcat pe stradă, când încerca să fugă de poliţist. O autopsie independentă arată că în tânăr s-a tras de cel puţin şase ori, inclusiv de două ori în cap. Cazul mediatizat pe larg a provocat o nouă dezbatere amplă despre tratamentul aplicat de poliţie tinerilor afroamericani.
 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite