Fraţii Ţarnaev, sursă de inspiraţie pentru o carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamerlan (stânga) şi Djohar (dreapta) FOTO Reuters
Tamerlan (stânga) şi Djohar (dreapta) FOTO Reuters

Editura Riverhead din New York a anunţat miercuri că o carte va fi scrisã în curând despre fraţii Ţarnaev, autorii presupuşi ai atentatului din Boston.

Cartea nu are încă un titlu şi nici o dată exactă de lansare. Ea va fi scrisă de o jurnalistă americano-rusă, Maşa Gessen, care a relatat despre războiul din Cecenia şi care are o cunoaştere solidă a diasporei cecene, potrivit editurii.

La fel ca fraţii Ţarnaev, ea a ajuns în adolescenţă în regiunea Boston, dar a plecat înapoi în Rusia câţiva ani mai târziu pentru a se stabili acolo, informează Agerpres.

Cartea va explica cine sunt aceşti fraţi, de unde au venit, ce i-a format şi cum au ajuns să facă ceea ce se pare că au fãcut. De la începuturi, ca descendenţi ai cecenilor deportaţi în Asia Centrală în timpul lui Stalin, ea îi va urmări pe fraţi din Kârgâzstan în Daghestanul sfâşiat de război, iar apoi, în calitate de noi imigranţi ce au sosit la Cambridge“, precizează editorul.

Fratele mai mare, pe nume Tamerlan, a murit într-o confruntare cu poliţia, iar Djohar, fratele cel mic, este anchetat pentru comiterea atentatului de la maratonul din Boston, soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

Djohar Ţarnaev a fost arestat pe 19 aprilie şi este în prezent deţinut într-o închisoare-spital la 60 km de Boston.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite