Fotograf Reuters, despre violenţele de la Capitoliu: Unii dintre manifestanţi îl căutau pe vicepreşedintele Pence pentru a-l spânzura de un copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fotograf al agenţiei de presă Reuters face dezvăluiri şocante despre unii dintre manifestanţii pro-Trump care au luat cu asalt Capitoliul miercurea trecută. Potrivit acestuia, trei bărbaţi şi-ar fi manifestat intenţia de a-l „spânzura” pe vicepreşedintele Mike Pence, considerat un trădător.

Jim Bourg a relatat pe Twitter un episod halucinant al violenţelor de la Capitoliu, produse la scurt timp după ce Donald Trump şi-a îndemnat simpatizanţii să nu recunoască rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Fotograful Reuters scrie că a auzit trei bărbaţi în vârstă, cu şepci inscripţionate cu sloganul lui Trump „Make America Great Again”, care îl căutau pe Mike Pence ca să „îl spânzure de un copac”, deoarece îl consideră un trădător pentru faptul că nu a dat curs solicitării preşedintelui în exerciţiu pentru a se opune validării alegerilor.

„Am auzit cel puţin trei manifestanţi de la Capitoliu spunând că speră să-l găsească pe vicepreşedintele Mike Pence şi să-l execute spânzurându-l de un copac din Capitol Hill (Dealul Capitoliului) ca pe un trădător. Era o idee comună care se repeta. Mulţi alţii vorbeau doar despre cum ar trebui executat vicepreşedintele”, susţine Jim Bourg.

Mike Pence afirmase cu câteva ore înainte de evenimentele sângeroase de la Capitoliu că nu se va opune calidării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, motivându-şi decizia prin „constrângerile” din Constituţie.

De atunci, Donald Trump şi Mike Pence nu şi-au mai vorbit. Acum Mike Pence este presat să invoce cel de-al 25-lea Amendament, prin care să-l declare pe Trump incapabil  de a-şi îndeplini atribuţiile de preşedinte. Vicepreşedintele, loial lui Trump până miercurea trecută, refuză să facă acest lucru.

Spre deosebire de Trump, Pence a spus că va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Biden programată pentru 20 ianuarie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite