Camera Reprezentanţilor se pregăteşte să dezbată pe tema destituirii lui Donald Trump: când ar urma să fie adoptat textul punerii sub acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Articolul cu privire la destituirea lui Donald Trump ar putea fi supus miercuri votului Camerei Reprezentanţilor, a anunţat luni preşedintele Comisiei privind reglementarea, Jim McGovern, care preconizează că acest articol urmează să fie adoptat, relatează Reuters.

„Este important să acţionăm (...) în mod serios şi deliberativ”, a îndemnat luni, la CNN, Jim McGovern.

„Ne aşteptăm ca (articolul inculpării în vederea destiturii lui Donald Trump) să fie examinat miercuri şi să fie adoptat”, a adăugat el.

La patru zile de la evenimentele de la Capitoliu - soldate cu cinci morţi şi care care au zguduit America -, preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a anunţat duminică o serie de acţiuni cu scopul de a-l determina să plece de la putere pe preşedintele republican în exerciţiu - pe care l-a catalogat drept o „ameninare iminentă” la adresa democraţiei şi Constituţiei americane.

Democraţii fac mai întâi apel la Mike Pence.

Camera Reprezentanţilor ar urma să se întrunească luni, iar dacă este necesar marţi, pentru a se pronunţa asupra unei rezoluţii prin care cere demiterea lui Donald Trump din funcţia de preşedinte - în cadrul unei proceduri de urgenţă, iar apoi, dacă este nevoie, printr-un vot oficial.

Puternica şefă a democraţilor, în vârstă de 80 de ani, afirmă că procedura de destituire urmează să fie lansată ulterior.

Articolul inculpării a fost deja redactat.

Democraţii consideră că miliardarul newyorkez este de-acum un preşedinte „dezechilibrat” şi periculos şi care este necesar, astfel, să fie îndepărtat.

Ei consideră, de asemenea, că Trump şi-a încurajat susţinătorii, miercuri, să mărşăluiască la Capitoliu, unde Mike Pence, obligat de Constituţie, anunţa rezultatul oficial al alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie - o victorie a lui Joe Biden pe care Donald Trump nu vrea să o recunoască vreodată.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite