Fostul director al CIA David Petraeus pledează vinovat la acuzaţia că a permis accesul neautorizat la informaţii clasificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al CIA şi general de armată David Petraeus a pledat vinovat la tribunalul federal din Charlotte, statul Carolina de Nord, la acuzaţia de sustragere neautorizată şi păstrare a unor documente clasificate, a informat marţi ministerul Justiţiei din SUA, potrivit „New York Times”.

La scurt timp după ce instituţia americană a dezvăluit evoluţia din cazul lui Petraeus, un avocat al fostului director al CIA, Robert Barnett precizat jurnaliştilor că nici un comentariu nu va fi făcut pentru moment.

Investigaţia instanţei americane a fost s-a axat pe acuzaţia că Petraeus a permis accesul Paulei Broadwell, o femeie care a activat în cadrul armatei, dar care era în rezervă la momentul producerii faptelor şi cu care directorul CIA a avut o relaţie, la contul său de email şi la alte documente clasificate, potrivit Reuters.

David Petraeus a fost unul dintre cei mai importanţi comandanţi militari ai SUA din ultimii ani, fiind comandant al forţelor americane în Irak şi în Afganistan. Petraeus a fost văzut ca „arhitectul strategiei contra insurgenţilor”, precizează „New York Times“.

Buna reputaţie de care s-a bucurat fostul şef la CIA a dus la lansarea unor zvonuri care-l dădeau pe acesta ca pe o posibilă soluţie pentru un post de vicepreşedinte sau chiar candidat pentru prima funcţie în statul american.

Petraeus a demisionat din postul de director al CIA în 2012, după ce relaţia extraconjugală a fost amplu prezentată în presa americană. Fostul director al CIA a afirmat până în prezent că nu i-a furnizat informaţii clasificate Paulei Broadwell, care îi scria biografia la momentul relaţiei extraconjugale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite