Firma de consultanță McKinsey va plăti 230 de milioane de dolari după o înțelegere în scandalul opioidelor din SUA

0
Publicat:

Firma de consultanță McKinsey & Co va plăti 230 de milioane de dolari pentru a soluționa procesele intentate de sute de administrații locale și districte școlare din SUA, care susțin că a alimentat o epidemie de dependență de opioide, potrivit Reuters.

McKinsey & Company consideră că activitatea sa a fost legală. FOTO Facebook McKinsey & Company
McKinsey & Company consideră că activitatea sa a fost legală. FOTO Facebook McKinsey & Company

McKinsey & Co este acuzată că, prin activitatea sa pentru producătorul falimentar de OxyContin, Purdue Pharma, și pentru alte companii farmaceutice, a alimentat o epidemie de dependență de opioide.

Cunoscuta firmă de consultanță a acceptat să plătească cele 230 de milioane de dolari pentru a soluționa procesele intentate. 

Înțelegerile rezultă din documentele depuse marți la tribunalul federal din San Francisco, însă ele trebuie aprobate de un judecător.

Cele 230 de milioane de dolari se adaugă altor 641,5 milioane de dolari pe care McKinsey le-a plătit deja pentru a soluționa cererile formulate de procurorii generali ai statelor.

Unde vor ajunge banii

207 milioane de dolari vor fi plătite de McKinsey pentru soluționarea reclamațiilor formulate de comitate și municipalități, iar 23 de milioane de dolari vor merge către soluționarea reclamațiile formulate de districtele școlare publice.

Firma de consultanță declarase anterior că a fost de acord să rezolve cazurile, dar nu a dezvăluit pentru ce sumă.

Aelish Baig, avocat al administrațiilor locale, consideră acordul „un rezultat puternic pentru comunitățile afectate de această criză".

McKinsey consideră că activitatea sa a fost legală

McKinsey nu a recunoscut că ar fi comis vreo infracțiune și a precizat că, din 2019, s-a angajat să nu mai consilieze clienții cu privire la nicio afacere legată de opioide.

În scandalul amintit, companiile farmaceutice au fost acuzate că au minimizat riscurile analgezicelor opioide, iar distribuitorii și farmaciile, că au ignorat semnalele de alarmă care indicau că acestea erau traficate ilegal.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite