Eveniment rar: un pui de pinguin imperial, specie ameninţată cu dispariţia, a eclozat la Sea World San Diego VIDEO

0
Publicat:

SeaWorld San Diego a anunţat eclozarea unui exemplar de pinguin imperial, pentru prima dată în ultimii 13 ani în acest parc tematic din California, Statele Unite, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit SeaWorld San Diego, puiul a ieşit din ou cu ajutorul personalului grădinii zoologice, la 12 septembrie.

„Este cel mai entuziasmant lucru pe care îl vom face pe tot parcursul anului, eventual tot deceniul", a declarat Justin Brackett, curatorul secţiei dedicate păsărilor de la SeaWorld, într-o înregistrare video distribuită de parcul tematic.

Pinguinul imperial este înclus pe lista speciilor ameninţate cu dispariţia, fiind originar din Antarctica. Un număr de 17 exemplare trăiesc, la minus 5 grade Celsius, într-un habitat din parcul tematic marin şi de la grădina zoologică unde oul a fost depus la 7 iulie, potrivit SeaWorld.

În total, aproximativ 300 de pinguini din mai multe specii trăiesc în habitatul dedicat lor la grădina zoologică.

Venirea pe lume a exemplarului de pinguin imperial a bucurat personalul de la SeaWorld, deosebit de mândru de după acest eveniment rar, așa cum a declarat Melissa Ramsey, supraveghetoare în cadrul secţiei dedicate păsărilor de la SeaWorld, care a ajutat la eclozarea puiului.

Puiul a ieşit din ou cu ajutorul personalului grădinii zoologice. FOTO Facebook SeaWorld San Diego
Puiul a ieşit din ou cu ajutorul personalului grădinii zoologice. FOTO Facebook SeaWorld San Diego

Cea mai mare dintre toate speciile de pinguini

Pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) este cea mai mare dintre toate speciile de pinguini şi poate atinge 1,15 metri înălţime şi până la 45 de kilograme, conform Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

Dacă alte specii care depun mai multe ouă pe an, femela de pinguin imperial produce un singur ou, o dată pe an, a explicat Ramsey într-un interviu telefonic.

În timp ce alţi masculi şi femele de pinguin îşi împart sarcinile pentru incubaţie, femela de pinguin imperial se întoarce de obicei în mare pentru a se hrăni după depunerea oului, lăsând masculul să se ocupe de incubare o perioadă de peste două luni, timp în care acesta nu se hrăneşte. De obicei, pinguinii imperiali formează perechi monogame, potrivit WWF.

Puiul avea o malformaţie la cioc care îi împiedica eclozarea

Deoarece mama puiului nu a transferat oul tatălui, personalul SeaWorld a luat oul în grijă şi a detectat mişcare şi zgomot în interiorul lui, la 7 septembrie. După ce au trecut 72 de ore fără niciun progres, echipa SeaWorld a perforat cu grijă oul pentru a ajuta puiul să eclozeze în următoarele zile, a spus Ramsey.

Angajații au constatat ulterior că puiul avea o malformaţie la cioc care îi împiedica eclozarea, a declarat Brackett.

SeaWorld invită publicul să contribuie la găsirea unui nume pentru pui, supunând la vot trei variante, prin Instagram sau e-mail: Pearl, Pandora sau Astrid.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite