Donald Trump, prima reacţie în urma percheziţiilor FBI: „Problema armelor nucleare este o farsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / EPA-EFE
FOTO Arhivă / EPA-EFE

Donald Trump, fostul preşedinte american, a vorbit despre scandalul armelor nucleare şi a precizat că problema aceasta este o farsă şi a catalogat percheziţiile FBI drept „bazaconii”, după ce Washington Post a scris că agenţii erau în căutarea unor posibile documente secrete privind armamentul nuclear.

Fostul preşedinte american a postat pe reţeaua socială Truth Social, fondată de el, că „subiectul armelor nucleare este o bazaconie”, la fel ca investigaţia consilierului special Robert Mueller sau controversele legate de relaţia sa cu Rusia.

Trump a mai scris că „aceeaşi oameni corpuţi sunt implicaţi şi că agenţii FBI ar fi pus dovezi în locuinţa sa de la Mar-a-Lago, din Palm Beach, Florida, dar fără să ofere dovezi pentru afirmaţiile sale, scrie Reuters.

Agenţii FBI care au percheziţionat locuinţa fostului preşedinte au căutat documente secrete legate de armele nucleare, care ar fi fost sustrase din Casa Albă, potrivit Washington Post. Momentan, nu se ştie dacă documentele au fost găsite.

Departamentul de Justiţie al Administraţiei Statelor Unite a cerut unui judecător, joi, să facă public mandatul de percheziţie care a autorizat operaţiunea FBI de la Mar-a-Lago. Această solicitare înseamnă că detaliile cu privire la operaţiune vor fi la dispoziţia publicului.

Dezvăluirea adaugă un context cheie la decizia extraordinară a Departamentului de Justiţie de a percheziţiona casa unui fost preşedinte.

După cum a informat anterior CNN, ancheta penală a început cu îngrijorări referitoare la documentele dispărute, informaţie furnizată de Arhivele Naţionale, instituţie care a făcut o sesizare penală la Departamentul de Justiţie, după ce a descoperit unele documente extrem de sensibile printre materialele ridicate de la Mar-a-Lago în ianuarie.

Cele 15 cutii conţineau unele docmente care făceau parte din programele speciale de acces (SAP), o clasificare care include protocoale pentru a limita semnificativ cine ar avea acces la informaţii, potrivit unei surse care cunoaşte ceea ce Arhivele au descoperit în cutii.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite