Donald Trump îi răspunde lui Joe Biden după ce a fost atacat în discursul despre starea națiunii: „O rușine pentru țara noastră!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul președinte Donald Trump a caracterizat cel de-al patrulea discurs privind starea națiunii rostit de președintele Joe Biden drept „furios" și „polarizant", în timp ce cei doi se pregătesc pentru o posibilă confruntare în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump critică discursul președintelui Joe Biden
Donald Trump critică discursul președintelui Joe Biden FOTO Profimedia

"Ar putea fi cel mai furios, mai lipsit de compasiune și cel mai prost discurs privind Starea Uniunii vreodată rostit", a scris Trump pe Truth Social.

"A fost o rușine pentru țara noastră!", a adăugat acesta.

Trump a postat pe platforma sa de socializare în timpul discursului lui Biden, joi seara, spunându-le urmăritorilor săi, cu o seară înainte, că are în plan să ofere o verificare în direct a faptelor prezidențiale, scrie Newsweek.

Biden și Trump conduc în prezent în alegerile primare prezidențiale din 2024 și se pare că vor avea o confruntare în șapte luni.

Actualul președinte nu a ezitat să critice acțiunile lui Trump pe parcursul discursului privind starea națiunii de joi, cu toate că președintele s-a referit la el doar ca la "predecesorul său".

Critica lui Trump la adresa lui Biden s-a referit la comentariile acestuia privind imigrația și economia, dar și la prestația președintelui despre care Trump a spus că a "țipat" pe tot parcursul serii.

"A fost un discurs plin de furie, polarizator și plin de ură", a postat Trump după ce Biden și-a încheiat discursul. "Abia a menționat imigrația sau Cel mai Rău Hotar din Istoria Lumii. Nu va remedia niciodată imigrația, nici nu vrea să o facă. Vrea ca țara noastră să fie inundată de migranți. Criminalitatea va crește la niveluri neîntâlnite până acum, și se întâmplă foarte repede!”, a replicat Trump.

În discursul său de joi, Biden a evidențiat diferențele dintre campaniile lor și a condamnat politicile fostului președinte privind avortul, impozitele și afacerile externe.

Președintele l-a criticat pe Trump pentru atacurile sale recente împotriva NATO și l-a acuzat că "se pleacă în fața" președintelui rus Vladimir Putin.

Trump a replicat pe Truth Social, la comentariile lui Biden: "Putin a invadat Ucraina doar pentru că nu are respect pentru Biden. Nu s-ar fi întâmplat niciodată în timpul administrației Trump și timp de patru ani nu s-a întâmplat!"

Câțiva democrați au lăudat discursul lui Biden joi seara, inclusiv reprezentanta Californiei și fostul speaker al Camerei, Nancy Pelosi, care a declarat pentru CNN că a considerat discursul președintelui "spectaculos".

"Și-a făcut treaba cu vigoare, cu viziune, cu patriotism, și cred că a fost unul dintre cele mai bune discursuri privind Starea Uniunii pe care le-am văzut, și am văzut multe", a adăugat Pelosi.

„Un bătrân furios”

Unii republicani au fost de acord cu evaluarea lui Trump, printre care senatorul din Texas Ted Cruz, care a spus că discursul lui Biden i-a amintit de "un bătrân furios".

"Joe Biden era furios, amărât, a strigat toată noaptea", a spus Cruz la Fox News. "Era radical și extrem."

Senatorul de Alabama Katie Britt a criticat prestația președintelui, spunând: "În acest moment, comandantul nostru șef nu este la comandă."

"Lumea liberă merită mai mult decât un lider ezitant și diminuat", a adăugat Britt. "America merită lideri care recunosc că frontierele sigure, prețurile stabile, străzile sigure și o apărare puternică sunt de fapt fundamentul unei mari națiuni", a mai spus ea.

Comentatorul politic Tucker Carlson a postat și el o reacție pe X, spunându-le urmăritorilor săi că a fost "o experiență destul de interesantă".

"Aceea a fost, posibil, cel mai întunecat și neamerican discurs dat vreodată de un președinte american", a adăugat Carlson. "De fapt, nu a fost un discurs, a fost o serie de invective complet lipsită de decență sau generozitate față de concetățenii săi."

Conform mediei naționale a sondajelor compilate de FiveThirtyEight, peste 55% dintre alegătorii americani îl consideră pe președinte nefavorabil, doar 39,9% sprijinind poziția lui Biden la Casa Albă.

Biden era în fruntea lui Trump în doar două din ultimele șase sondaje naționale majore, în timp ce Trump conducea în trei dintre sondajele evaluate de FiveThirtyEight.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite