Doi morţi în urma tornadelor şi furtunilor devastatoare care s-au abătut asupra statului Oklahoma

0
Publicat:

Cel puţin două persoane şi-ai pierdut viaţa în comitatul McClain, din statul Oklahoma, după ce furtuni şi tornade puternice s-au abătut miercuri asupra mai multor regiuni din centrul Statelor Unite, potrivit autorităţilor locale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Tornadă Foto Shutterstock (imagine cu scop ilustrativ)
Tornadă Foto Shutterstock (imagine cu scop ilustrativ)

Furtunile au făcut două victime, iar echipele de salvatori au răspuns solicitărilor mai multor persoane rănite şi izolate la domiciliu, a precizat pe Facebook Departamentul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă al comitatului McClain, care a recomandat rezidenţilor să rămână la distanţă de zonele afectate.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a emis avertizări de furtuni, grindină şi tornade până miercuri seară de-a lungul unor regiuni din centrul Statelor Unite, inclusiv Oklahoma, Kansas şi Iowa.

Furtuni puternice cu un potenţial de fenomene meteo severe au fost prognozate până joi după-amiază, potrivit NWS .Aproape 20.000 de rezidenţi din Oklahoma au rămas fără alimentare cu energie joi dimineaţă din cauza furtunilor, potrivit poweroutage.us.

În urmă cu câteva săptămâni, o tornadă a provocat dezastru în sud-estul Missouri şi a ucis cinci persoane. O serie anterioară de furtuni a declanşat o tornadă care a devastat luna trecută oraşul Rolling Fork, Mississippi, distrugând multe dintre cele 400 de locuinţe din comunitate şi provocând moartea a 26 de persoane.

Un bărbat a supraviețuit după ce s-a adăpostit în cadă 

Cel puțin 26 de persoane au murit, la sfârșitul lunii martie 2023, în statele Mississippi și Alabama, SUA, după ce o tornadă a trecut prin statele din sudul SUA, potrivit BBC.

Un locuitor a declarat pentru BBC că a fost norocos că a supraviețuit după ce s-a adăpostit în cada de baie. Francisco McKnight a declarat pentru BBC că este un miracol că este în viață. Singurul avertisment pe care l-a avut a fost sunetul. Spune că zgomotul făcut de vântul puternic a fost îngrozitor. Singura parte a casei sale care mai este în picioare sunt părți din doi dintre pereții băii.

Tornada a durat doar cinci până la 10 minute, a spus el. A stat în cadă în timp ce restul casei sale a fost distrusă. Deocamdată, el stă într-unul dintre adăposturile care au fost amenajate în zonă. Nu știe ce va face în continuare, dar spune că își va reconstrui cumva viața.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite