Tornadă în California: acoperişuri smulse, geamuri sparte şi maşini distruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tornadă care s-a abătut miercuri asupra unui oraş din sudul Californiei a lăsat în urmă acoperişuri distruse, geamuri sparte şi maşini mutate din loc, transmite joi AFP, citată de Agerpres.

Fenomenul, produs la sfârşitul unei ierni deosebit de violente care a afectat vestul Statelor Unite, a adus vânturi turbionare, observate de obicei pe câmpiile din centrul ţării, care au străbătut Montebello, o localitate aflată la o distanţă de câţiva kilometri de Los Angeles.

„Tornada a smuls acoperişul clădirii. Toate geamurile maşinilor au fost sparte. Maşinile au fost distruse, a fost haos", a declarat un comerciant pentru postul TV local KTLA.

În imaginile surprinse de camerele video se văd fragmente de acoperişuri în timp ce se învârt deasupra clădirilor industriale din acest oraş cu peste 60.000 de locuitori.

Tornadă în California FOTO Profimedia
Tornadă în California FOTO Profimedia

Pagubele sunt uriașe: găuri în mai multe acoperişuri, ţevi răsucite şi sparte, maşini mutate din parcări.

Serviciul naţional de meteorologie (NWS), a anunțat că investighează evenimentul, descris drept o „tornadă slabă", precum şi o altă tornadă, care a avut loc în Carpinteria, la aproape 150 de kilometri spre vest. Aceasta din urmă „a deteriorat aproximativ 25 de locuinţe mobile", potrivit NWS.

Vânturi de până la 140 km/h

Potruvit estimărilor preliminare ale NWS, ambele tornade au generat vânturi cu viteze de până la 140 km/h.

„Aceasta este o tornadă destul de mare comparativ cu cele normale (din California), deoarece a afectat o zonă populată, a cauzat în mod clar pagube şi, posibil, a provocat rănirea unor persoane", a explicat meteorologul Daniel Swain pe Twitter.

Tornadele au avut loc la sfârşitul unei furtuni violente, însoţită de ploi şi zăpadă, care a străbătut California şi a provocat pene de curent ce au afectat sute de mii de persoane.

Alertă de inundaţii

Zone întregi din acest stat american rămân în alertă de inundaţii, iar o parte considerabilă din comitatul Tulare, unde se află Parcul Naţional Sequoia, se află încă sub ape.

Vestul Statelor Unite a cunoscut în ultimele săptămâni cantităţi record de zăpadă şi ploaie.

Recentele furtuni din California sunt alimentate, ca majoritatea celorlalte survenite în acest sezon, de un coridor gigantic de ploaie care transportă vaporii de apă înmagazinaţi la tropice, adesea în zona Hawaii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite