Detalii din viaţa lui Adam Lanza. Autorul masacrului din Connecticut nu vorbea cu tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
26 de băduţi au fost puşi în oraş, în memoria victimelor FOTO Reuters
26 de băduţi au fost puşi în oraş, în memoria victimelor FOTO Reuters

Adam Lanza, băiatul de 20 de ani care vineri a împuşcat 26 de persoane la şcoala din Newtown, Connecticut, nu ţinea legătura cu tatăl lui, care locuia într-un oraş din apropiere, de doi ani de zile, în ciuda eforturilor repetate ale părintelui de a repara relaţia. Ideea că Adam a rupt orice fel de contact cu tatăl său a deschis noi semne de întrebare despre ce se întâmpla în casa băiatului în ultimele săptămâni, dinainte de atac.

Se pare că, puţini oameni în afară de mama băiatului, în vârstă de 52 de ani, au mai avut contact cu acesta, în ultima perioadă. Anchetatorii au declarat pentru mass media, că femeia a fost împuşcată în cap, cel mai probabil în timp ce dormea, după care băiatul a luat patru arme şi a mers la şcoală, unde  a ucis 26 de persoane, dintre care 20 erau copii.

O cunoştinţă a familiei a povestit pentru „Los Angeles Times” că relaţia dintre Adam  şi tatăl său s-a răcit în timp. Din 2001, de când părinţii lui s-au despărţit, el s-a văzut de câteva ori cu tatăl său, după care Adam a refuzat să se mai întâlnească cu tatăl său atunci când acesta s-a implicat într-o relaţie cu o altă femeie, în 2009.

Peter Lamza s-a căsătorit în cele din urmă cu Shelley Cudiner şi s-a mutat acasă la ea.

„Ryan (n.r.- fratele lui Adam Lanza) şi tatăl său, nu l-au mai văzut pe Adam din 2010”, a declarat sursa, care a vrut să îşi păstreze anonimatul. „Se întâmpla în perioada când relaţia dintre Shelley şi tatăl său Peter devenea din ce în ce mai serioasă”, a adăugat sursa.

Dot Stasny, un student cu care Adam participa la cursurile de germană, a declarat că îşi aminteşte că Adam participa la toate cursurile, a lipsit doar de două ori când a fost bolnav, înante de a abandona de tot.
„Stăteam la două scaune distanţă de el şi observam când nu era prezent, asta pentru că vorbeam cu el în mod regulat şi îmi plăcea de el, era un copil drăguţ”, a scris Dot Stasny, într-un email, potrivit „Los Angeles Times”.

Un vecin al familiei Lanza, Sandeep Kapur, în vârstă de 41 de ani, a spus că i-a văzut pe cei doi pe stradă( n.r. - pe Adam şi pe mama lui), dar că nu îi cunoştea. El nu a auzit, nicio ceartă între cei doi până, vineri, când poliţia a venit şi a spus că şi-a ucis mama. „Dacă se întâmpla ceva, era cu siguranţă <<în spatele uşilor închise>>”, a spus bărbatul.

Întrebarea de ce Adam a ucis 20 de copii nu le dă pace locuitorilor micului oraş din Connecticut, care se chinuie să revină la un program pentru orele de la şcoală, deşi unii dintre ei încă îşi înmormântează membri familiei.
În memoria vicitmelor, au fost puşi, prin oraş 26 de brăduţi, 26 de steaguri şi 20 de îngeraşi  pentru copii care au murit în urma atacului.

Elevii s-au întors la cursuri luni, după trei zile de la tragedia din Newtown, cadrele didactice dorind să menţină o "rutină", în pofida unei dezbateri cu privire la securitatea în şcoli, provocată de atacul armat comis vineri.

La sfatul autorităţilor din domeniul educaţiei, subiectul nu va fi abordat în clasă, cu excepţia cazurilor în care elevi care se simt afectaţi simt nevoia să stea de vorbă cu un psiholog care le-a fost pus la dispoziţie.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri