Profilul unui criminal. „timid, introvertit, fără prea mulţi prieteni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adam Lanza,  cel care a omorât 27 de persoane, după care s-a sinucis, a luat cu el în mormânt motivele care l-au determinat să comite o asemenea faptă.  Anchetatorii încearcă să adune informaţii pentru a înţelege gestul făcut de băiat.

Atacul armat comis de Adam Peter Lanza la şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut s-a soldat cu moartea a 20 de copii cu vârste de şase-şapte ani şi şase adulţi. Înainte să meargă la şcoală, băiatul şi-a ucis mama.

Câteva detalii despre viaţa lui sunt relatate de rude şi foştii colegi de ai săi.

Pentru că părinţii erau divorţaţi, băiatul trăia împreună cu mama sa, Nancy Lanza.Tatăl său, Peter s-a recăsăstorit şi locuieşte nu departe de Newtown.

La prima vedere, părea un copil normal pentru vârsta lui. Îi plăcea să joace fotbal, skateboarding-ul şi jocurile video.

Autorităţile au oferit, până acum, puţine detalii despre Adam. Ceea ce se ştie sigur este că nu avea dosar penal .

Marsha, una dintre mătuşile băiatului l-a descris ca fiind un „băiat liniştit”, care avea probleme cu învăţatul.
„A fost cu siguranţă provocarea familiei în acea casă. Fiecare familie are una, dar niciodată în conflict cu legea, în conflict cu orice altceva”, a mai spus femeia.

Ea a adăugat că mama lui „l-a bătut la cap” cu şcoala şi în cele din urma a ajuns să înveţe acasă.

„Avea probleme la şcoala. Nu ştiu dacă era din cauza comportamentului sau din cauza unor probleme de învăţare, dar era un băiat isteţ. Era deştept”, a spus mătuşa băiatului.

Alex Israel a fost în aceeaşi clasă cu Adam la Newtown High School şi locuia la câteva case distanţă de el. „Ai putea spune, cu siguranţă, că era un geniu”, a declarat pentru CNN, adăugând că nu  a mai vorbit cu el din şcoala generală. 

„Era foarte tăcut, introvertit”.

La vîrsta de 13 ani, Adam Lanza mergea cu autobuzul la şcoala şi de obicei stădea în spate, singur, a spus Marsha Moskowitz, şofer pe autobuzul care ducea copiii la şcoală.

„Nu stătea cu ceilalţi copii şi părea să nu aibă niciun prieten”, a mai spus Marsha, în vârstă de 52 de ani, care l-a dus pe Lanza la şcoală vreme de trei ani.

„Era tăcut, un copil retras şi timid”

Moskowitz a spus că şi mama băiatului era o persoană retrasă, dar mărturiseşte că nu a interacţionat foarte mult cu ea.

„Nu o cunoşteam pe Nancy la fel de bine ca pe ceilalţi părinţi, dar era mereu politicoasă”, a declarat femeia care a spus că a fost devastată de veşti.

O rudă a declarat pentru autorităţi că Adam Lanza avea o formă de autism.

Un fost coleg a spus pentru CNN că era „un copil”, nu o persoană care crează probleme.

„Nu ştiu cine ar face una ca asta. Este de nedescris”, a mai spus fostul coleg.

De asemenea, tatăl băiatului a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

„Familia noastră e alături de toţi cei care au fost afectaţi de această enormă tragedie. Niciun cuvânt nu poate exprima cu adevărat cât de afectaţi suntem. Încercăm să găsim răspunsuri”, a spus bărbatul.

Rudele lui Nancy Lanza au declarat că sunt şocaţi şi trişti de cele întâmplate.

Autorităţile au declarat că băiatul a avut o puşcă de asalt Bushmaster 223 pentru a comite aceste crime. Acesta avea de asemenea două pistoale, de care s-a servit pentru a se sinucide, şi mai multe încărcătoare pline pentru fiecare armă. O a patra armă, un pistol, a fost găsit în portbagajul maşinii sale parcată în afara şcolii.  Potrivit poliţiei, arsenalul descoperit asupra agresorului după ce acesta şi-a pus capăt zilelor ar fi fost suficient pentru a împuşca încă aproximativ 670 de persoane,

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite