Decizie în apel în cazul extrădării lui Julian Assange: Fondatorul WikiLeaks riscă să stea după gratii în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julian Assange FOTO EPA-EFE
Julian Assange FOTO EPA-EFE

Înalta Curte din Londra a dat vineri câştig de cauză SUA în apelul pentru extrădarea lui Julian Assange, relatează Reuters.

Acum 11 luni, un judecător din Londra a decis ca Julian Assange, 50 de ani, să nu fie extrădat în SUA, întrucât există riscul să se sinucidă după gratii. SUA au atacat în apel decizia.

În apel, judecătorul Timothy Holroyde a afirmat că SUA au oferit garanţii în privinţa condiţiilor de detenţie pregătite pentru Assange.

Logodnica lui Assange, avocata Stella Moris, a anunţat că va contesta decizia de extrădare „imediat ce va fi posibil”.

SUA vor să îl judece pe Assange pentru 18 capete de acuzare, între care încălcarea unei legi împotriva spionajului şi complicitate la accesul ilegal în computere ale administraţiei federale.

WikiLeaks a pus în pericol vieţi omeneşti prin publicarea, în 2010, a unui volum important de dosare militare confidenţiale şi telegrame diplomatice americane, afirmă partea acuzatoare. Assange riscă să fie condamnat la 175 de ani de închisoare în SUA.

Echipa de avocaţi a lui Assange susţine că există un risc mare ca acesta să se sinucidă în închisoare. În vară, Julian Asssange şi-a exprimat dorinţa să-şi ispăşească sentinţa în ţara sa natală, Australia, în cazul în care va fi condamnat la închisoare pentru spionaj.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite