#DearIvanka: Cum încearcă americanii să-l sensibilizeze pe Donald Trump prin intermediul fiicei sale mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivanka Trump

Americanii au decis să nu stea cu mâinile în sân în faţa posibilelor excese ale viitorului lor preşedinte şi s-au mobilizat sub hashtag-ul #DearIvanka pentru a-şi face auzite îngrijorările şi aşteptările.

Aflat în campanie, Donald Trump a promis că va fi foarte atent la părerile şi ideile fiicei sale Ivanka. Miliardarul din New York a dat ca exemplu politica sa cu privire la concediul de maternitate plătit, care a fost puternic influenţată de fiica sa în vârstă de 35 de ani. „Tată, tată, trebuie să o facem“, i-ar fi spus Ivanka candidatului Donald, care a cedat, iar acum tot mai mulţi americani încearcă să profite de această portiţă pentru a-şi exprima îngrijorările faţă de noul preşedinte ales. Un hashtag - #DearIvanka -  adună toate temerile şi aşteptările americanilor după alegerile din 8 noiembrie.

Ivanka Trump si Donald Trump FOTO Reuters

Ivanka Trump, la un eveniment de campanie alături de Donald Trump FOTO Reuters

În general, oamenii se arată îngrijoraţi de viitorul lor financiar, de o eventuală cotitură în politicile de mediu, de pericolul reprimării minorităţilor sexuale şi religioase, dar şi de numirea unor personaje controversate în administraţia Trump, care urmează să fie învestită oficial la 20 ianuarie.

@dear_ivanka Tocmai am că citit că, în calitate de mamă celibatară care munceşte, trebuie să mă aştept la o uşoară creştere a impozitelor mele dacă planurile tatălui d-voastră vor fi puse în aplicare. El nu oferă nicio informaţie asupra acestor chestiuni şi, prin urmare, nu am nicio idee dacă este adevărat sau nu. La naiba, sunt iritată că nu este niciodată sincer, indiferent de subiect.

@dear_ivanka Myron Ebell, ales de tatăl d-voastră pentru a conduce EPA (Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului, n. red.), este o persoană care nu crede în încălzirea globală, opunându-se ca un fanatic ştiinţei şi politicilor de mediu. Mi-e frică de aşa ceva, pentru că mizele sunt enorme.

@dear_ivanka Fiica mea de 12 ani s-a întors de la şcoală în lacrimi. Un coleg i-a spus că, potrivit lui Mike Pence, cei doi taţi ai săi sunt bolnavi şi trebuie să sufere o terapie prin electroşocuri.

@dear_ivanka Fac parte dintre acele „femei  lesbiene provenite din colegiile Seven Sisters (Şapte surori, n. red.)“, ca să-l citez pe Steve Bannon. Vreau să vă spun să-i transmiteţi tatălui d-voastră să nu-i ofere un post în administraţia sa.

Mesajele de îngrijorare au devenit atât de numeroase, încât o coaliţie de cetăţeni autointitulată Halt Action Group a decis să organizeze un eveniment pe tema hashtag-ului #DearIvanka. Evenimentul a avut loc luni seară pe Houston Street, la New York. Cu această ocazie, Halt Action Group  a invitat-o pe Ivanka Trump, mamă a trei copii, să dea curs aplanării mai multor temeri legate de viitorul Statelor Unite sub cel de-al 45-lea preşedinte, înşiruindu-le într-o scrisoare.

image

Ivanka Trump, alături de soţul său Bernard Kushner

„Dragă Ivanka,

Suntem un grup de cetăţeni îngrijoraţi originari din cele cinci zone ale oraşului New York. Văzând că faceţi parte oficial din echipa de tranziţie a tatălui d-voastră, vrem să apelăm la raţiunea şi voinţa d-voastră pentru a proteja drepturile tuturor americanilor, în special cele ale femeilor şi copiilor. Iată câteva mesaje pe care le-am adunat de la membrii comunităţii noastre:

Dragă Ivanka, eu sunt evreică şi mi-e teamă de zvasticile pictate în parcul meu.

Dragă Ivanka, eu sunt negru şi mi-e frică de Jeff Sessions.

Dragă Ivanka, mama mea va fi expulzată.

Dragă Ivanka, sunt american şi musulman şi am fost atacat în metrou.

Dragă Ivanka, sunt gay şi vreau să mă pot căsători când tatăl d-voastră va fi preşedinte.

Dragă Ivanka, am fost violată şi am nevoie de avort.

Dragă Ivanka, am trei locuri de muncă remunerate cu salariul minim şi nu am mijloace să-mi plătesc îngrijirile de sănătate.

Dragă Ivanka, copiii mei se întorc de la şcoală îngrijoraţi de al Treilea Război Mondial.

Dragă Ivanka, New Yorkul va sfârşi sub ape dacă vom ignora încălzirea globală.

Toate aceste frământări, Dragă Ivanka, formează o scrisoare deschisă uriaşă pe care vom continua să o completăm treptat în scopul de a ne exprima temerile şi speranţele; vă scriem, d-voastră şi soţului d-voastră, pentru a vă solicita ajutorul şi atenţia“.

Apoi, autointitulata coaliţie de cetăţeni cere „oprirea lui Steve Bannon şi Jeff Sessions“, „ideii (creării, n. red.) unui registru pentru musulmani“, „creşterii infracţiunilor motivate de ură“, „atacurilor asupra drepturilor de procreare ale femeilor“, „abolirii Health Care Act“, „intereselor comerciale ambigue ale lui Trump“ şi „atacurilor asupra libertăţii presei“.

În încheiere, membrii Halt Action Group s-au declarat împotriva tuturor relelor care ne separă şi au făcut apel la raţiune.

„Dragă Ivanka,

Rasismul, antisemitismul, misoginismul şi homofobia nu sunt acceptabile nicăieri, mai ales la Casa Albă. Steve Bannon nu-şi are locul la Casa Albă. Jeff Sessions nu-şi are locul la Casa Albă. Discuţiile asupra unui registru pentru musulmani nu-şi au locul la Casa Albă. Ura nu-şi are locul la Casa Albă. Refuzăm «să aşteptăm să vedem». Vă considerăm vocea raţiunii.

La dispoziţia d-voastră,

Halt Action Group“

Alţii au decis să adreseze scrisori deschise Ivankăi Trump. De exemplu, redactorul şef al ediţiilor din America Latină ale revistei „Marie Claire“ a apelat la hashtag-ul #DearIvanka tradus în spaniolă (#QueridaIvanka) pentru a le încuraja pe cititoare să-şi exprime neliniştile, dar şi dorinţele. Un număr al revistei a fost dedicat scrisorilor trimise fiicei lui Donald Trump de către femei de toate vârstele şi categoriile sociale. Toate sunt convinse că Ivanka îl poate influenţa în bine pe tatăl ei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite