De ce Joe Biden a avut o formă uşoară de COVID-19, în timp ce Trump a fost dus cu elicopterul la spital. Explicaţia şefului de stat american

0
0
Preşedintele Joe Biden a reuşit să se vinde ce de COVID-19  FOTO EPA0EFE
Preşedintele Joe Biden a reuşit să se vinde ce de COVID-19  FOTO EPA0EFE

Preşedintele Joe Biden a lansat miercuri, 28 iulie, când a ieşit din perioada de izolare după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, un apel la vaccinarea anti COVID-19.

Acesta a fost testat negativ la COVID de două, după cinci zile de izolare şi tratament, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Preşedintele american a avut simptome uşoare. Joe Biden (79 de ani) a afirmat că nu a ajuns să sufere de simptome grave deoarece s-a vaccinat şi l-a dat exemplu pe predecesorul său predecesorul său, Donald Trump, care a avut o formă mai gravă, deoarece a preferat să nu se vaccineze:

„Când predecesorul meu a făcut COVID, el a trebuit să fie dus cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat. Când eu am luat COVID, am lucrat de la etaj în Casa Albă - din birourile de la etaj - pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur”, a explicat liderul american.

„Am fost capabil să lucrez“

Preşedintele american a avut o întâlnire, în Grădina de trandafiri a Casei Albe, cu personalul şi reporterii acreditaţi. Acesta a declarat că nu i-a fost teamă că situaţia s-ar putea agrava şi că a fost îngrijit atent şi a urmat un tratament cu medicamentele disponibile: „Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt grozav. Pe întreaga durată în care am fost în izolare am fost capabil să lucrez, să îmi îndeplinesc atribuţiile funcţiei fără vreo întrerupere. Este o dovadă reală cu privire la unde ne aflăm în lupta contra COVID-19”. 

După întâlnirea cu personalul şi jurnaliştii, Joe Biden a revenit în Biroul Oval.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Criză politică în Irak: Manifestanţii au invadat Parlamentul

Curtea Supremă a Greciei a autorizat, la cererea SUA, restituirea petrolului iranian sechestrat de pe un petrolier rus

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri