Cum supraveghează SUA armele nucleare ale ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Armata americană supraveghează echipamentul nuclear al ruşilor, iar secretarul Apărării, Lloyd Austin, este anunţat de două sau de trei ori pe săptămână de către generalii săi care monitorizează mişcările ruşilor, au relatat surse oficiale, citate de CNN.

Statele Unite nu au văzut niciun indiciu conform căruia Rusia şi-ar pregăti armele nucleare pentru a putea fi utilizate în războiul din Ucraina, dar două surse apropiate au afirmat pentru CNN că autorităţile americane sunt „mai îngrijorate ca oricând”. 

Sursele menţionate au punctat că este puţin probabil ca preşedintele Vladimir Putin să utilizeze orice tip de armă nucleară, iar una dintre surse a declarat că posibilitatea de folosire este de 1%. 

Conducătorul Centrului de comandă strategică, amiralul Charles Richard, îi informează constant pe generalii armatei SUA cu privire la echipamentul nuclear al Rusiei. Informările cuprind supravegheri ale afirmaţiilor lui Vladimir Putin şi ale altor reprezentanţi de la Kremlin, precum şi interpretarea acestora. 

Serghei Lavrov a afirmat marţi că „în acest stadiu” al operaţiunii din Ucraina, Rusia nu ia în calcul utilizarea armelor nucleare. 

Armata SUA a realizat un plan, în cazul în care, Rusia decide utilizarea armelor nucleare. Astfel, un înalt oficial al apărării a declarat că „există o serie de lucruri pe care Rusia le-ar putea face. Avem toate scenariile a ceea ce ar putea face Putin, implicaţiile şi modul de acţiune”. 

Potrivit oficialului, sateliţii şi aeronavele americane monitorizează mişcările ruşilor. Astfel, ambele părţi implicate ar putea „să vadă” dacă celălalt şi-a mutat armele nucleare. 

Charles Richard a insinuat, într-o audiere în Congres, că SUA ar răspunde imediat în cazul în care Rusia foloseşte armele nucleare. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite