Criza din Siria: Americanii sunt prudenţi, după greşelile comise în timpul ocupaţiei Irakului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Joe Biden FOTO Reuters
Vicepreşedintele Joe Biden FOTO Reuters

Vicepreşedintele Joe Biden a subliniat că administraţia americană actuală este extrem de precaută în cazul crizei din Siria, după erorile comise în timpul invaziei şi ocupaţiei Irakului în 2003.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Biden a afirmat că echipa preşedintelui Barack Obama a reabilitat imaginea Statelor Unite în lume, explicând că nimeni nu doreşte să  comită greşelile pe care administraţia anterioară le-a făcut în Irak.

Guvernul Statelor Unite a vorbit pentru prima dată, în urmă cu două săptămâni, despre posibilitatea ca regimul sirian să fi recurs la arme chimice, dar Obama a precizat că dovezile nu sunt încă suficient de solide pentru ca americanii să intervină.  

”Ştim că au fost descoperite urme şi sunt, probabil, de arme chimice. Ceea ce nu ştim încă este dacă ele au fost lăsate în mod accidental” de regim sau de rebeli, a remarcat Biden.

Dacă se confirmă că regimul sirian a recurs la arme chimice, Barack Obama va acţiona în consecinţă, a mai spus Biden.  

Cu toate acestea, el a subliniat că “indiferent de cum se va termina totul, va fi o instabilitate politică în Siria.”

“Lecţia pe care am învăţat-o din Irak şi de la administraţia precedentă este că, prin gestionarea Irakului, ei au distrus toate instituţiile”, a conchis Biden.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite