Criminalul cu trei copii care decapita și dezmembra victimele. Un american se laudă că a ucis 100 de femei

0
0

Richard Cottingham, un operator de calculator cu soție și trei copii, supranumit „Ucigașul din Times Square“, pretinde că a ucis 100 de femei. Recent, el a fost condamnat.

Richard Cottingham FOTO Profimedia
Richard Cottingham FOTO Profimedia

Un american cu familie și serviciu devenea noaptea un monstru, ucigând în ultimii 50 de ani mai multe prostituate din Times Square – o zonă a New Yorkului care avea o reputație proastă.

Richard Cottingham, acum în vârstă de 76 de ani, lucra ca operator de calculator, era căsătorit și avea trei copii. Noaptea, când pleca de acasă, îi spunea soției că muncea, însă atrăgea victime din rândul prostituatelor pe care le omora apoi în apartamentul pe care-l închiriase. Criminalul nu doar că le omora, ci obișnuia să își dezmembreze și decapiteze victimele.

Într-o dimineață de mai în 1972, trupul lui Mary Beth Heinz, de 21 de ani, a fost găsit plutind cu fața în jos într-un pârâu noroios din Long Island. Autopsia a arătat la acea vreme că femeia fusese strangulată.

Trei luni mai târziu, cadavrul lui Laverne Moye, o mamă de 23 de ani, cu doi copii, a fost găsit în același loc. Anchetatorii au spus că ea fusese strangulată.

În iulie 1973, soțul lui Shiela Heiman s-a întors în casa familiei din Long Island și a găsit-o pe aceasta ucisă cu brutalitate, în timp ce copiii cuplului erau în tabără.  

Cinci luni mai târziu, Maria Emerita Rosado Nieves, de 18 ani, a fost găsită moartă într-o zonă acoperită de vegetație din Jones Beach.

Timp de mai multe decenii, cazurile au rămas nerezolvate. Situația s-a schimbat recent, când bărbatul deja încarcerat pentru o serie de crime comise cu mulți ani în urmă, a recunoscut că le-a omorât și ep aceste femei tinere.

Richard Cottingham a pledat vinovat pentru uciderea unei alte victime, Diane Cusick, o instructoare de dans de 23 de ani strangulată în mașina ei parcată într-un mall din Long Island într-o seară din februarie 1968.

Anne T. Donnelly, procuror din New York, a declarat că Cottingham a „provocat suferință iremediabilă multor oameni și familii” și și-a „atacat și omorât cu brutalitate” victimele „ca să își satisfacă poftele lașe”.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite