Congresmanul republican George Santos, acuzat de încălcarea legilor privind finanțarea campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Autoritățile americane l-au acuzat pe congresmanul George Santos (R-New York) pentru suspiciunea de încălcare a legilor privind finanțarea campaniei, a transmis marți CNN, citând surse.  

George Santos. Foto: Arhiva Adevărul
George Santos. Foto: Arhiva Adevărul

Santos este așteptat să apară în instanța de judecată din Districtul de Sud din New York, miercuri. CNN notează că, membrul legislativului american este acuzat de săvârșirea unei infracțiuni, dar conținutul rechizitoriului este în prezent clasificat. Avocatul congresmanului a refuzat să comenteze.

Compania TV clarifică faptul că apariția acestor acuzații, în conformitate cu Constituția SUA, nu îl va împiedica pe Santos să servească drept congresman. Dacă natura acuzațiilor împotriva lui ar presupune o pedeapsă maximă de peste doi ani de închisoare, politicianului i se va interzice să voteze în camera inferioară a legislativului american.

Pe 10 ianuarie, democrații din Camera Reprezentanților Congresului au cerut o anchetă și acțiune împotriva lui Santos. Membrii Partidului Democrat din New York, Richie Torres și Dan Goldman, au spus în săptămânile precedente că a fost dezvăluit că republicanul răspândește informații false cu bună știință despre biografia sa. În special, a fost condamnat pentru înfrumusețarea informațiilor despre educația și activitățile sale profesionale.

Santos a câștigat alegerile pentru Congres de la jumătatea mandatului din noiembrie 2022. New York este unul dintre statele în care pozițiile democraților sunt în mod tradițional puternice. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite