Cererile pentru vasectomie, în creştere în SUA în urma revocării dreptului la avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cererile pentru vasectomii au crescut în SUA, chiar şi cu 400% în unele state, în urma instituirii interdicţiei de avort, relatează The Telegraph.

Mai mult de jumătate dintre statele americane au introdus interdicţii severe în privinţa avortului sau vor urma, cel mai probabil, decizia Curţii Supreme din SUA de a revoca dreptul constituţional la procedură.

În aceste condiţii, unii bărbaţi din SUA au decis să-şi apeleze la vasectomie ca soluţie contraceptivă.

Medicii din mai multe state americane evocă o creştere semnificativă a cererilor pentru vasectomie, mai ales din partea unor bărbaţi fără copii de sub 30 de ani. Solicitările pentru consultaţii în vederea vasectomiei au crescut cu „300 şi 400%”, iar a căutărilor pe internet despre procedură cu „200-250%”.

Asistăm la o creştere „foarte, foarte vizibilă” în urma deciziei Curţii Supreme, spune medicul Doug Stein, cunoscut ca „Regele vasectomiei”.

„Mulţi dintre băieţi spun că se gândesc la o vasectomie de ceva vreme, iar decizia a fost doar acel factor final i-a împins să facă asta”, a adăugat el într-un interviu acordat pentru „The Washington Post”.

„Cel puţin 60 sau 70% menţionează hotărârea Curţii Supreme” în timpul programărilor, completează medicul John Curington.

Cererile pentru vasectomii au crescut în SUA atât pe vremea crizei financiare din 2008, cât şi în contextul pandemiei de COVID-19, însă nu s-au ridicat la nivelul constatat după decizia Curţii Supreme.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite