Cel puţin doi morţi şi zeci de case distruse după ce o tornadă a lovit statul american Louisiana  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock (arhiva)
FOTO: Shutterstock (arhiva)

O tornadă a răsturnat maşini, a smuls acoperişuri şi a mutat o casă în mijlocul unei străzi din New Orleans, în statul american Louisiana. Alte tornade generate de aceleaşi furtună au traversat marţi sudul Statelor Unite, lovind părţi din Texas şi Oklahoma. Două decese au fost atribuite vremii.

Autorităţile din Louisiana au mobilizat miercuri peste  300 de angajaţi ai Gărzii Naţionale pentru a ajuta persoanele din zona Sf. Bernard şi pentru a oferi securitate şi sprijin tehnic, potrivit Associated Press.

„Au fost raportate pagube semnificative” la nivelul locuinţelor din Arabi, o suburbie aflată la est de New Orleans, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de biroul şerifului parohiei St. Bernard. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în această zonă. 

Posturile de televiziune din New Orleans au difuzat imagini în direct ale furtunii care s-a răspândit rapid în  zona metropolitană.

În imaginile difuzate de posturile de televiziune locale şi pe internet se pot vedea case distruse, stâlpi electrici prăbuşiţi şi grămezi de moloz pe străzi.

„Serviciile statului îi ajută pe oficialii locali să evalueze pagubele şi consecinţele acestei tornade”, a scris pe Twitter guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards.

În Arabi, marţi seară în aer se simţea un miros puternic de gaz natural. Unele case au fost distruse în timp ce bucăţi de resturi atârnau de firele electrice şi copaci. O barcă de pescuit din aluminiu a fost îndoită în formă literei „C”.  Liniile electrice doborâte au forţat autorităţile să meargă încet prin cartierele întunecate.

„Nu eram pregătită mental să văd aşa ceva”, a spus o localnică. 

Adăposturile au fost deschise înainte de vremea severă în anumite părţi din Louisiana şi Mississippi. Autorităţile federale din Louisiana le-au reamintit celor peste 8.000 de supravieţuitori ai tornadei, care trăiesc în case mobile să aibă un plan de evacuare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite