Câştigătorul maratonului din Boston îşi va dona medalia victimelor atentatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de Stat american John Kerry s-a întâlnit cu sportivul etiopian Lelisa Desisa. FOTO: Reuters
Secretarul de Stat american John Kerry s-a întâlnit cu sportivul etiopian Lelisa Desisa. FOTO: Reuters

Lelisa Desisa, câştigătorul etiopian al maratonului de la Boston din luna aprilie, a anunţat duminică dimineaţă că va dona medalia primită către locuitorii oraşului unde a avut loc dublul atentat cu bombă, care s-a soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi. Sportivul a declarat că face acest gest în onoarea victimelor atacului terorist.

Duminică, Lelisa Desisa, sportivul care a câştigat locul întâi la maratonul din Boston din acest an, s-a întâlnit cu John Kerry, Secretarul american de Stat, la ambasada americană din Addis Abeba. La eveniment au mai luat parte alţi doi sportivi etiopieni importanţi care au participat la maraton, potrivit publicaţiei „The Washington Post”.

„La mai puţin de două ore după ce am trecut de linia de final a competiţiei de anul acesta, bucuria mea s-a transformat în tristeţe”, a spus Desisa. „Acea zi a adus durere şi tristeţe multor familii”, a adăugat maratonistul de 23 de ani care plănuieşte să se întoarcă în Boston pentru a dona medalia.

Potrivit lui Desisa, „sportul nu ar trebui niciodată să fie folosit drept un câmp de luptă”. Sportivul împreună cu echipa lui se vor întoarce şi anul următor în oraşul american, pentru a participa la un alt maraton. „Vom arăta lumii că devotamentul nostru pentru sport şi pentru libertatea va fi mai puternic decât orice act de violenţă.”

Kerry s-a aflat duminică în Etiopia pentru a lua parte la un summit al Uniunii Africane. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite