Casa Albă interzice accesul jurnaliştilor de la New York Times şi CNN la o conferinţă de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştilor de la publicaţiile New York Times, LA Times, CNN, Politico şi BBC News nu le-a fost permis accesul la o conferinţă de presă informală programată a avea loc la Casă Albă, în biroul secretarului de presă, Sean Spicer.

Publicaţiile în cauză au catalogat măsura drept o „ȋncălcare exceptională” a protocolului existent între presă şi administraţia de la Casă Albă.

Jurnaliştilor cărora li s-a permis accesul la această informare sunt fie de la organizaţii media cu orientări conservatoare sau apropiate de administraţia Trump, precum Breitbart News, One America News Network, The Washington Times, Wall Street Journal sau Fox News.

Reporterii de la revista Time şi de la Associated Press, deşi primiseră permisiunea de a lua parte la întâlnirea de presă, au refuzat în semn de protest la acest act al administraţiei Trump.

„Nimic de acest gen nu s-a întâmplat vreodată în lunga istorie de când ziarul nostru a lucrat cu diverse administraţii prezidenţiale”, a afirmat Dean Baquet, editor executiv al ziarului New York Times. „Protestăm în mod serios la excluderea organizaţiilor de media de la acestă conferinţă. Accesul organizaţiilor media la o administraţie transparentă reprezintă, în mod evident, o parte a interesului nostru naţional”, a completat acesta.

Cu câteva ore înainte, preşedintele Donald Trump a declarat în cadrul unei conferinţe organizate de către un grup politic conservator că o mare parte din organizaţiile media reprezintă „un inamic public”.

„Reprezintă un inamic pentru popor pentru că nu au nicio sursă. Pur şi simplu născocesc una acolo unde nu există aşa ceva”, a declarat preşedintele SUA. Acesta a mai adăugat că reporterilor nu ar trebui să le fie permis să folosească „surse anonime”.

Această acţiune vine pe seama unor informaţii făcute publice ieri de către CNN şi New York Times, conform cărora şeful de cabinet al administraţiei Trump, Reince Priebus, ar fi făcut presiuni asupra FBI-ului pentru a nega un articol apărut în New York Times despre legăturile dintre echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite