Nicio zi de linişte peste Atlantic. Michael Moore propune un plan de rezistenţă, în timp ce Steve Bannon cere dreptei să se unească în spatele lui Trump

0
0
Donald Trump FOTO Getty Images
Donald Trump FOTO Getty Images

Statele Unite nu au parte de linişte după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă. Regizorul Michael Moore, unul dintre cei mai vocali critici ai noului preşedinte american, propune un plan în 10 etape de rezistenţă faţă de acesta, considerând că reprezintă o întruchipare a răului. Pe de altă parte, „eminenenţa cenuşie“ de la Casa Albă, Steve Bannon, face apel la unirea tuturor conservatorilor în spatele lui Trump pentru bătăliile care urmează.

„Manipulat de ruşi, înconjurat de imbecili adepţi ai extremei drepte şi hoinărind în halat de baie, singur, într-o Casă Albă aproape goală, Trump reprezintă o întruchipare a răului şi încă poate fi oprit“, scrie Michael Moore într-un apel către cei aflaţi de partea sa.

Cunoscut pentru ideile sale liberale, regizorul american propune un plan în 10 etape pentru a-l opri pe conservatorul Trump.

Moore îi îndeamnă pe cei nemulţumiţi sau îngrijoraţi de acţiunile lui Trump să sune zilnic la reprezentanţii lor în Congres, să sporească presiunile asupra lor vizitându-i lunar, să înfiinţeze celule de intervenţie rapidă, să participe activ, inclusiv online, la susţinerea organizaţiilor ce luptă împotriva discriminărilor şi pentru menţinerea libertăţilor civice, să continue protestele istorice, precum „Marşul Femeilor“, să se implice în reînnoirea Partidului Democrat, să creeze zone de rezistenţă democratică care să reprezinte America în care vor să trăiască, să se prezinte la alegeri, să formeze propriul „imperiu mediatic“ cu ajutorul platformelor online şi să nu uite de simţul umorului referindu-se la preşedintele american.

Washington Post a lansat deja o formă inedită de contestare a noului lider de la Casa Albă. Cotidianul american, foarte critic de altfel la adresa preşedintelui republican, şi-a propus să monitorizeze toate minciunile spuse de acesta în primele 100 de zile de mandat.

După 36 de zile, graficul Washington Post arată că Trump a spus 140 de ori de minciuni de când a depus jurământul. Preşedintele american a minţit de 37 de ori în diverse comentarii şi discuţii, de 34 de ori în postările pe Twitter, de 24 de ori în interviuri, de 24 de ore în discursuri, de 18 ori în conferinţele de presă, de 2 ori în comunicatele de presă şi o dată pe Facebook. Mai mult, Washington Post prezintă fiecare minciună a lui Trump şi semnalează că preşedintele american a nu a petrecut nicio zi la Casa Albă fără să mintă.

Bannon cere dreptei să se unească în spatele lui Trump

În contextul unor dispute crâncene ale lui Trump cu presa şi cu serviciile secrete, „eminenţa sa cenuşie“, Steve Bannon, a cerut joi membrilor aripei dure a Partidului Republican să se unească în spatele preşedintelui lor, pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele.

„Vrem să avem parte de susţinerea voastră“ pentru bătăliile care urmează, a declarat Bannon în cadrul Conservative Political Action Conference (CPAC), reuniunea anuală a conservatorilor americani.

Preşedintele american urmează să se adreseze astăzi participanţilor la CPAC, care s-au reunit pentru patru zile la National Harbor (Maryland).

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri