Casa Albă anunță că Ucraina va fi subiectul principal al vizitei cancelarului german Scholz în SUA

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden îl va primi vineri la Casa Albă pe cancelarul german Olaf Scholz, iar principalul subiect al dialogului va fi războiul din Ucraina, a anunţat luni preşedinţia Statelor Unite, conform dpa.

Joe Biden se va întâlni la Casa Albă cu Olaf Scholz
Joe Biden se va întâlni la Casa Albă cu Olaf Scholz

"Pot să vă spun că războiul din Ucraina va fi un subiect important de discuţie, ceea ce îi va da preşedintelui Biden încă o ocazie de a le mulţumi cancelarului şi poporului german pentru tot sprijinul acordat Ucrainei", a declarat John Kirby, directorul de comunicare al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, potrivit Agerpres.

Oficialul a apreciat că Germania şi-a asumat un angajament ferm şi şi-a amplificat semnificativ susţinerea pentru Ucraina, de exemplu prin promisiunea că va trimite forţelor ucrainene tancuri Leopard.

În ultima vreme au apărut relatări contradictorii din partea Casei Albe şi a guvernului de la Berlin privind modul în care s-a ajuns la oferta de tancuri pentru Ucraina, reaminteşte dpa. Wolfgang Buchner, purtător de cuvânt al guvernului german, a confirmat luni o declaraţie conform căreia Scholz nu a condiţionat niciodată trimiterea tancurilor Leopard de furnizarea de către SUA a unor tancuri Abrams pentru Ucraina. Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al lui Biden, afirmase la o televiziune americană că Germania a legat cele două oferte una de alta.

Vizita de vineri va fi a doua pe care o face Scholz la Casa Albă în cele aproape 15 luni de mandat.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite