Bradley Manning a depus o cerere de graţiere adresată lui Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru cea mai mare scurgere de documente secrete din istoria Statelor Unite, a depus o cerere de graţiere din partea preşedintelui Barack Obama, a anunţat avocatul său, citat de AFP.

"Cererea de graţiere a militarului Manning a fost depusă astăzi de biroul nostru", a anunţat David Coombs, o informaţie confirmată pentru AFP de Reţeaua pentru susţinerea lui Manning.

Avocatul a anunţat intenţia de a depune cerere de graţiere pe 21 august, atunci când judecătoarea Denise Lind a anunţat o sentinţă de 35 de ani de închisoare pentru Manning, declarat vinovat de activităţi de spionaj şi de fraudă, în cazul scurgerii a 700.000 de documente diplomatice şi militare confidenţiale.

Manning, ale cărui tulburări legate de identitatea sa sexuală au fost pe larg evocate în cursul procesului, a solicitat, după ce a fost condamnat, să fie de-acum numit Chelsea, oferind asigurări că se simte mai multe femeie decât bărbat.

Într-un comunicat postat pe Twitter, Amnesty International apreciază că "preşedintele Obama trebuie să îi ofere clemenţă lui Manning pentru timpul petrecut deja (în închisoare), pentru protejarea «lansatorilor de alerte» şi pentru a asumarea responsabilităţii în legătură cu crimele dezvăluite de Manning".

Organizaţia neguvernamentală apreciază că "pedeapsa grea a lui Manning contrastează cu impunitatea acordată responsabililor de torturi şi de alte încălcări ale drepturilor omului pe care le-a dezvăluit acesta".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite