Biden l-a nominalizat pe preşedintele FED, Jerome Powell, pentru un al doilea mandat. Candidatul trebuie să primească aprobarea Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden a trimis Senatului Congresului SUA candidatura preşedintelui în exerciţiu al Sistemului Federal de Rezervă al SUA (FED - care acţionează ca bancă centrală), Jerome Powell pentru un al doilea mandat în acest post, a anunţat joi serviciul de presă al Casei Albe.

Biden l-a nominalizat pe Powell pentru un al doilea mandat, săptămâna trecută.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a vorbit în sprijinul deciziei preşedintelui.
Numirea liderului FED trebuie aprobată de Senat.

"Nominalizari trimise la Senat: <...> Jerome Powell <...> [pentru postul de] preşedinte al Sistemului Rezervelor Federale, pentru o perioadă de patru ani. (Numire pentru un nou mandat)", specifică documentul remis Senatului.

Powell a ocupat funcţia de şef al Fed din februarie 2018. Primul său mandat de patru ani expiră în februarie 2022. El a fost nominalizat drept candidat pentru postul de preşedinte al FED de către fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Ulterior, republicanul l-a criticat adesea pe Powell.

FED joacă rolul unei bănci centrale în Statele Unite, urmărind politica monetară a ţării prin influenţarea condiţiilor de circulaţie monetară şi determinarea ratei împrumuturilor bancare. FED reuneşte 12 bănci de rezervă federală situate în cele mai mari oraşe ale Statelor Unite. Consiliul Guvernatorilor Rezervei Federale este format din şapte persoane şi este organul de conducere al FED. Membrii ordinari sunt numiţi pentru un mandat de 14 ani, iar şeful FED pentru unul de patru ani.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite