Biden denunță actele de tortură comise de ruși în Ucraina și pe teritoriul lor: „Distrug vieți, familii și populații”

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a denunțat, luni, actele de tortură comise de autorităţile ruse în Ucraina și pe teritoriul lor. Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Sprijinirea Victimelor Torturii, liderul de la Casa Albă a subliniat importanța protejării drepturilor și demnității umane, exprimându-și indignarea față de încălcările grave ale acestora, potrivit AFP.

Joe Biden denunță actele de tortură FOTO EPA-EFE
Joe Biden denunță actele de tortură FOTO EPA-EFE

Într-un comunicat, preşedintele american a declarat următoarele: Tortura distruge vieţi, familii şi populaţii. Cu toate acestea, în fiecare zi, indivizi din întreaga lume sunt supuşi acestor încălcări oribile ale drepturilor şi demnităţii lor umane”.

Joe Biden, despre situația din Ucraina

Joe Biden a evidențiat, în special, situația din Ucraina, unde forțele ruse au comis acte de violență înspăimântătoare.

Actele de tortură pentru a forța victimele să coopereze cu autoritățile de ocupație și în timpul interogatoriilor, precum bătăi, electrocutări, simulări de execuții și violență sexuală, sunt doar câteva exemple ale ororilor comise de acești indivizi, a adăugat el.

Președintele american a atras atenția și asupra situației din Rusia, subliniind că și pe teritoriul acestei țări, în centrele de detenție, tortura este o practică comună.

Aceste acte de tortură sunt îndreptate împotriva activiștilor și a oponenților politicilor guvernamentale, a afirmat Joe Biden.

Problemele din Siria și Coreea de Nord

El a adus în discuție, de asemenea, situația din Siria și Coreea de Nord, amintind de „dispariţiile forţate a zeci de mii de sirieni, familiile care adesea nu ştiu niciodată soarta sau locul în care se află cei dragi”.

Preşedintele american a subliniat că autoritățile din Phenian au fost implicate în tortură și alte forme de abuz crude, inumane și degradante, inclusiv violență sexuală, avorturi și sterilizări forțate, în special împotriva femeilor.

Deși Joe Biden nu a menționat explicit acuzațiile de tortură care au vizat forțele și serviciile de informații americane din Irak, Afganistan și de la Guantanamo în ultimii ani, el a subliniat că nicio țară nu poate scăpa de responsabilitatea de a respecta drepturile omului.

Credem profund, ca națiune, că și noi trebuie să respectăm normele pe care le cerem altora să le urmeze, a concluzionat președintele american.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite