Război civil în Rusia. SUA studiază situația și se vor consulta cu aliații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă „monitorizează situația” din Rusia după amenințările liderului grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin împotriva conducerii militare a Rusiei, inclusiv a ministrului Apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major General Valeri Gherasimov, relatează CNN.

Joe Biden FOTO EPA-EFE

Președintele Joe Biden a fost informat și despre evoluția situației din Rusia. Monitorizăm situația și ne vom consulta cu aliații și partenerii cu privire la aceste evoluții”, a declarat Adam Hodge, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

Oficialii consideră că ultimele comentarii ale lui Prigojin sunt ceva mai mult decât retorica lui obișnuită, a declarat anterior publicației un oficial american .

Doi oficiali ai administrației au declarat că oficialii de securitate națională de la Casa Albă sunt precauți în a comenta și nu evaluează situația până când nu înțeleg ce se întâmplă.

Președintele Poloniei Andrzej Duda a avut consultări cu premierul și cu ministrul apărării cu privire la situația din Rusia, a declarat sâmbătă liderul de la Varșovia, adăugând că monitorizează situația, scrie Reuters.

Fondatorul grupului de mercenari Wagner a acuzat vineri comandamentul rus că efectuează atacuri mortale asupra taberelor luptătorilor săi, în timp ce Armata rusă neagă că a bombardat poziții ale grupului paramilitar, relatează AFP și Reuters. Șeful grupării paramilitare ruse Wagner, Prigojin a făcut apel la o revoltă împotriva înaltului comandament militar rus, a afirmat că dispune de 25.000 de oameni și a cerut rușilor, în special soldaților, să li se alăture.

Rebeliunea lui Prigojin este „cea mai importantă provocare pentru Rusia” din ultima perioadă, iar loialitatea forțelor de securitate, în special a Gărzii Naționale Ruse va fi „cheia” modului în care se desfășoară criza, arată în analiza de sâmbătă dimineață Ministrul britanic al Apărării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite