Autoritatea de reglementare din SUA a decis să suspende operarea unor aeronave Boeing 737 MAX 9

0
Publicat:

Măsura este legată de incidentul de depresurizare a zborului Alaska Airlines din Portland și va afecta aproximativ 171 de aeronave.

Avion Alaska Airlines. Foto: Arhiva Adevărul
Avion Alaska Airlines. Foto: Arhiva Adevărul

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a decis să suspende operarea unor aeronave Boeing 737 MAX 9 după incidentul de depresurizare Alaska Airlines din Portland (Oregon), se arată într-o declarație a autorității de reglementare.

Se suspendă temporar zborurile anumitor aeronave Boeing 737 MAX 9 operate de companii aeriene americane sau de pe teritoriul SUA”, a declarat departamentul într-un comunicat publicat pe site-ul său. Această decizie va afecta aproximativ 171 de aeronave.

FAA solicită inspecții imediate ale anumitor aeronave Boeing 737 MAX 9 înainte ca acestea să se poată întoarce la zbor. Vom continua să luăm decizii bazate pe siguranță, în timp ce asistăm Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor în investigarea zborului Alaska Airlines 1282.” a declarat administratorul FAA, Michael Whitaker.

Anterior, un avion Alaska Airlines a aterizat de urgență pe aeroportul Portland la scurt timp după decolare din cauza depresurizării. Avionul, care se îndrepta spre Ontario, California, a efectuat o aterizare de urgență. Se raportează că în acest caz o parte din fuzelajul avionului a căzut, iar geamul a căzut. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite