Asistenţa militară americană pentru Ucraina, supraevaluată cu peste 6 miliarde dolari, dintr-o eroare contabilă

0
Publicat:

Statele Unite au supraestimat cu peste 6 miliarde de dolari valoarea echipamentelor militare trimise Ucrainei, a anunţat marţi Departamentului Apărării american, potrivit DPA şi Reuters.

SUA a trimis zeci de blindate Bradley, sisteme Avenger și vehicule Stryker FOTO Twitter
SUA a trimis zeci de blindate Bradley, sisteme Avenger și vehicule Stryker FOTO Twitter

În timpul unui audit au fost descoperite ''neconcordanţe'' în evaluarea echipamentelor trimise din SUA de la începerea invaziei ruse în Ucraina în 24 februarie 2022, a declarat secretarul adjunct pentru presă al Pentagonului, Sabrina Singh, conform Agerpres.

''Într-un număr semnificativ de cazuri, serviciile noastre au folosit costurile pentru înlocuire în loc de valoarea netă de catalog, supraevaluând astfel echipamentul retras din stocurile SUA şi furnizat Ucrainei'', a explicat reprezentanta Pentagonului.

Aceasta a spus că pentru anul fiscal 2022 ajutorul militar american pentru Kiev a fost supraevaluat cu 2,6 miliarde de dolari, iar pentru anul fiscal 2023 cu 3,6 miliarde de dolari.

Sabrina Singh a subliniat că ''erorile de evaluare'' nu limitează ''furnizarea de sprijin pentru Ucraina'' din partea SUA.

Valoarea totală a ajutorului militar furnizat Ucrainei de către SUA era estimată la începutul lunii mai la 37,6 miliarde de dolari, care acum trebuie să fie revizuită în scădere cu 6,2 miliarde de dolari.

SUA sunt considerate cel mai important aliat al Ucrainei în lupta acesteia împotriva invaziei ruse.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite