Armata SUA formează războinici arctici în Alaska. Limita curajului uman, testată la -40 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldații din SUA se pregătesc pentru bătălii în condiții arctice. Temperaturile din Alaska ajung și până la -40 de grade Celsius, iar trupele sunt nevoite să se adapteze la condiții aspre și imprevizibile. Nu este pus la încercare doar echipamentul, ci și curajul și rezistența psihică.

Soldați americani în Alaska FOTO X (Twitter)
Soldați americani în Alaska FOTO X (Twitter)

În peisajul înzăpezit al Alaskăi, exact în momentul când primele raze de soare încep să încălzească vârful munților, vânturile aspre ale arcticului lovesc tabăra Armatei SUA, ridicând zăpada și aducând o răceală care pătrunde până în măduva oaselor, chiar și prin cele mai groase straturi de îmbrăcăminte, notează Business Insider.

Soldații, cu un curaj impresionant, ies și intră din corturi, unii purtând doar tricouri, nedând semne de disconfort în fața condițiilor extreme. Unii dintre ei iau micul dejun afară, considerând temperatura de -14 grade Celsiuns ca pe o vreme de primăvară, în comparație cu cele -40 de grade din săptămânile trecute.

În tundra acoperită de zăpadă din Alaska, Armata Pacificului a Statelor Unite își pregătește soldații pentru a lupta în condiții arctice, unde temperaturile scad sub zero, iar mediul este ostil și imprevizibil.

Această experiență antrenantă reprezintă o provocare distinctă față de oricare alta din armată și testează limitele curajului uman. Chiar și în lipsa zăpezii, pământul rămâne înghețat. În zilele mai „calde”, noroiul de adună pe cizme și vehicule.

„Este un mediu dur”, a spus generalul major Brian S. Eifler, într-un interviu pentru BI, acordat în persoană, la Fort Wainwright din Fairbanks. „Dacă se întâmplă ceva în acele condiții, trebuie să ai o forță pregătită”.

Soldații sunt de părere că este nevoie de un anumit tip de mentalitate pentru a supraviețui acolo.

„Nu există prea multe forțe în armata noastră care să poată opera aici”, a spus colonelul Sean Lucas pentru sursa citată. considerând antrenamentul Centrului de pregătire multinațional comun al Pacificului o oportunitate „de a experimenta cât de mult pot îndura soldații”, precum și „testarea curajului omului”.

În cadrul exercițiului anual de pregătire organizat de USARPAC, soldații Diviziei a 11-a aeropurtate și trupele din peste o duzină de țări aliate și parteneri internaționali desfășoară simulări de război în Arctica, adaptându-se la temperaturile extreme și la condițiile imprevizibile ale terenului.

Această pregătire în medii extreme face parte din eforturile SUA de a-și concentra atenția asupra regiunii Indo-Pacific, considerată un punct fierbinte al rivalității geopolitice. Într-un peisaj în care China, Rusia și Coreea de Nord reprezintă amenințe majore, antrenamentul în Alaska și Hawaii devine crucial pentru menținerea capacității de luptă și descurajarea agresiunii.

Fără un ghid clar despre cum să lupți cel mai bine în Arctica, o regiune pentru care Armata și-a lansat noua strategie cu doar câțiva ani în urmă, trupele se adaptează din mers. Soldații dezvoltă tactici și tehnici, explorând ce echipament este necesar sau cum să fortifice o poziție atunci când este puțină zăpadă pe sol.

Acesta din urmă problemă pare să fie rezolvabilă prin tăierea copacilor și utilizarea lemnului. Dar există multe altele.

Cu toate provocările și dificultățile întâlnite în Alaska, liderii armatei subliniază importanța acestui antrenament în formarea unor trupe pregătite și adaptabile, capabile să facă față oricăror condiții de luptă. Potrivit comandantului Sgt. Maj. Joseph Gaskin: „Soldații noștri de aici sunt încurajați să inoveze și să găsească soluții pentru fiecare situație dificilă”.

Lucas a adăugat că dacă te poți descurca în Arctica, poți face față oricărei situații de luptă: „Dacă poți conduce sau poți fi soldat în frig extrem, poți să conduci sau să fii soldat oriunde”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite