America rurală, pe cale de dispariţie

0
0

Doar 16% dintre americani mai trăiesc la ţară, cel mai mic procent din istoria Statelor Unite, potrivit ultimelor date ale recesământului din 2010.

Zonele metropolitane au înghiţit tot mai mult localităţile rurale. În state precum Arkansas, Mississippi şi Texas (în nordul statului) se întâlnesc tot mai des localităţi-fantomă, în care au mai rămas doar câţiva bătrâni, după ce tinerii au plecat în căutare de locuri de muncă. „Multe zone rurale nu pot atrage oamenii deoarece nu sunt locuri de muncă, iar companiile nu îşi vor reloca aici afaceri, deoarece nu ar avea la dispoziţie suficientă forţă de muncă bine pregătită. Aşa că sunt prinşi într-un cerc vicios", explică Mark Mather, de la Population Reference Bureau din Washington.

Zboruri anulate

Delta Air Lines a anunţat recent că va anula zborurile către 24 de aeroporturi de mici dimensiuni, iar Poşta americană se pregăteşte să închidă mii de filiale din zone rurale îndepărtate, unde numărul locuitorilor a scăzut dramatic. Universitatea din Kansas a deschis luna aceasta un nou centru medical în Salina, un centru regional din nordul statului, pentru a ajuta în jur de 50.000 de oameni din comunităţile rurale care nu mai au medici.

În 1910, 72% dintre americani locuiau la ţară.

Citeşte şi:
Falimentul bate la uşa a peste 100 de oraşe americane

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite