Alegeri SUA 2020. Republicanii vor să îl convoace pe şeful Twitter în Senat după blocarea unor articole despre Biden. Ted Cruz: Un act de „cenzură fără prededent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Senatorii republicani au anunţat joi că intenţionează să-l convoace pe cofondatorul şi directorul general al companiei Twitter, Jack Dorsey, pe 23 octombrie, pentru a-i cere explicaţii în legătură cu blocarea, pe platforma sa, a unor articole defavorabile candidatului democrat la Casa Albă Joe Biden, relatează AFP.

Comisia juridică a Senatului american, unde republicanii deţin majoritatea, va vota „marţi pentru convocarea lui Jack Dorsey” vinerea viitoare, a anunţat senatorul Ted Cruz.

Jack Dorsey trebuie „să explice de ce Twitter abuzează de puterea sa pentru a reduce presa la tăcere şi a acoperi acuzaţii de corupţie”, a insistat senatorul de Texas în faţa camerelor de filmat ale posturilor Fox News şi C-Span.

Facebook şi Twitter au blocat miercuri distribuirea unor articole ale publicaţiei conservatoare „New York Post” ce relansează, pe baza unor e-mailuri ale fiului lui Joe Biden, Hunter, acuzaţiile de corupţie legate de Ucraina.

„Nu ştiu dacă relatările din New York Post sunt adevărate, însă Twitter, Facebook şi milionarii din domeniul tehnologiilor de vârf se amestecă în alegeri”, a acuzat Cruz, denunţând un act de „cenzură fără precedent”.

Miercuri, Jack Dorsey a recunoscut o deficienţă de comunicare. „Comunicarea noastră asupra acţiunilor privind articolul din New York Post nu a fost la înălţime. Iar blocarea distribuirii link-ului unui articol fără niciun context care să explice de ce: inacceptabilă”, a spus cofondatorul Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite