Alegeri SUA 2020. Republicanii cer ajutor de la divinitate. Teleevanghelista  Paula White-Cain a organizat o rugăciune cu iz de incantaţie pentru Trump VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Donald Trump şi teleevanghelista  Paula White-Cain
Preşedintele Donald Trump şi teleevanghelista  Paula White-Cain

Joe Biden se apropie vertiginos de cele 270 de voturi electorale care ar putea instala democratii la putere. În tabăra republicanilor se apelează la orice ajutor care i-ar putea asigura un nou mandat lui Trump la Casa Albă. Inclusiv la forţa divină.

Joe Biden conduce în cursa electorală pentru Casa Albă arată previziunile televiziunilor americane. Diferenţa de voturi electorale dintre candidatul democraţilor şi actualul preşedinte Donald Trump se micşorează.

Vizibil iritat de avansul lui Biden, Donald Trump şi a lansat o tiradă de acuzaţii la adresa democraţilor. În mesajele pe care le trimite pe Twitter actualul preşedinte american îşi acuză oponenţii că încearcă să fure alegerile şi cere în continuare oprirea centralizării votului prin corespondenţă.

În tabăra republicanilor la acest moment se apelează la orice ajutor care i-ar putea asigura un nou mandat lui Trump la Casa Albă. Inclusiv la forţa divină. Consilierul spiritual al lui Donald Trump, Paula White-Cain un televangelist controversat, numită la conducerea Iniţiativei pentru credinţă şi oportunitate a Casei Albe a organizat o rugăciune cu iz de incantaţie pentru a favoriza un rezultat favorabil pentru Donald Trump.

Situaţia este încă indecisă în 5 state americane. Biden are nevoie doar de Nevada pentru a fi preşedinte in timp ce avansul lui Trump în Pennsylvania scade pe măsură ce sunt centralizate voturile venite prin corespondenţă. Este un stat cheie care aduce 20 de colegii electorale candidaţilor şi care l-a votat în 2016 pe Donald Trump după ce susţinuse democraţii la şase tururi consecutive.

După numărarea a 90% din voturi însă avantajul lui Trump a scăzut cu peste 200.000 de voturi.Situaţia îl deranjează pe Donald Trump care şi-a manifestat iritarea printr-o serie de tweet-uri în care acuză democraţii că încearcă să fure alegerile. Preşedintele în funcţie a denunţat dispariţia „prin magie” a avantajului pe care îl avea la închiderea urnelor şi a cerut deja Curţii Supreme să oprească numărarea voturilor prin corespodenţă în Michigan, Pennsylvania şi Georgia.

Cum sună incantaţia făcută de consilierul spiritual al lui Trump pentru ca acesta să rămână preşedinte

Grupuri de afaceri din Statele Unite au cerut miercuri preşedintelui republican Donald Trump şi democratului Joe Biden, presei şi tuturor americanilor să aştepte cu răbdare numărarea tuturor voturilor valide în alegerile strânse din 2020, transmite Reuters.

Liderii Camerei de Comerţ, ai AFL-CIO, cea mai mare federaţie a muncii din SUA, Asociaţiei Naţionale Evenghelice şi Reţelei Naţionale a Clericilor Afro-Americani au anunţat într-un comunicat comun că violenţa, intimidarea şi alte tactici ar slăbi ţara.

„Alegerile libere şi corecte sunt cele în care toţi cei eligibili să îşi exprime votul o pot face, toate voturile sunt numărate în conformitate cu legea, iar poporul american, prin voturile sale, determină rezultatul”, potrivit comunicatului.

Rufus Yerxa, fost oficial guvernamental care conduce Consiliul Naţional pentru Comerţ Exterior din SUA, care are 100 de membri, a afirmat că îngrijorările legate de numărătoarea voturilor şi  posibila excludere a voturilor a provocat preocupări în rândul colegilor săi din alte democraţii, într-un  moment în care politicile comerciale ale lui Trump i-au deranjat deja pe mulţi aliaţi.

„Am simţit multă îngrijorare la nivel mondial în legătură cu ceea ce se întâmplă aici. Le-am spus că oficialii noştri însărcinaţi cu alegerile sunt funcţionari publici oneşti, care îşi fac treaba. Dar în lunga mea carieră nu am văzut niciodată ca democraţia şi domnia legii să fie într-un astfel de pericol”, a spus acesta.

Trump a făcut din atacarea integrităţii alegerilor o tema a campaniei sale, iar după alegeri a acuzat fără dovezi că are loc o fraudă şi a  anunţat că vrea oprirea numărării voturilor.

Jay Timmons, director general al Asociaţiei Naţionale a Manufacturierilor, a cerut unitate în ţara puternic divizată.

„Producătorii manufacturieri din America sunt capabili să elimine diviziunile respective şi să îşi îmbunătăţească comunităţile şi cartierele. Aşa cum am făcut după fiecare alegeri în ultimul deceniu, producătorii manufacturieri vor fi parte a soluţiei şi vor progresa într-o manieră constructivă, care nu lasă pe nimeni în urmă”, a scris acesta pe Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite