Alegeri SUA 2016: Instanţa cere publicarea documentelor interne în dosarul fraudei comise la Universitatea Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a cerut publicarea documentelor interne ale Universităţii Trump, în legătură cu procesul colectiv deschis împotriva fraudei comise de instituţia de educaţie superioară a candidatul prezumtiv al republicanilor, scrie AP.

Ordonanţa cere ca documentele vizate să fie publicate până la data de 2 iunie.

Procesul colectiv a fost folosit de contracandidaţii săi, la începutul campaniei, pentru a-l acuza pe Trump că este un impostor, însă nici măcar o acţiune juridică nu a ştirbit din popularitatea miliardarului.

Avocaţii republicanului au anunţat că procesul ar putea să înceapă chiar în această toamnă, în timp ce Trump va încerca să pună mâna pe preşedenţia Statelor Unite.

Un proces de fraudă, care implică unul dintre pricipalii candidaţi la preşedinţie în timpul alegerilor, este un eveniment destul de rar în istoria SUA. Miliardarul va fi chemat, cel mai probabil, la audieri de către procuror, ceea ce îi va afecta calendarul evenimentelor de campanie.

”Credem că Trump va fi unul dintre martori la acest proces”, a precizat Scheniderman, procurorul general al statului New York.

Eric Schneiderman, un democrat, a demarat un proces civil împotriva Universităţii Trump în 2013, acuzându-l pe Donald Trump că a profitat de statutul său de celebritate pentru a manipula studenţii să urmeze cursuri incredibil de costisitoare. Însă instituţia de învăţământ nu şi-a respectat promisiunile, iar peste 5.000 de studenţi au fost fraudaţi în New York de zeci de mii de dolari. Universitatea Trump s-a prezentat ca o şcoală de imobiliare, deşi nu avea licenţă pentru a funcţiona ca o instituţie de studii superioare, şi le-a cerut studenţilor până la 35.000 de dolari doar pentru a se înscrie.

De asemenea, un proces asemănător se desfăşoară deja în California, unde un student l-a dat în judecată pe miliardar pentru că i-a promis o falsă educaţie şi l-a delapidat de mii de dolari.

Donald Trump a dezminţit toate acuzaţiile, susţinând că a primit feedback pozitiv din partea celor mai mulţi studenţi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite