Wagner caută combatanți în cluburile sportive și în spitalele de psihiatrie din Rusia

0
Publicat:

Compania militară privată Wagner, implicată în aceste zile mai ales în bătălia pentru Bahmut, caută noii soluții pentru a se menține o forță pe câmpul de luptă din Ucraina, demarând recrutări în cluburile sportive și în spitalele de psihiatrie din Rusia.

Prigojin surprins în timpul unei discuții cu pușcăriași recrutați pentru război FOTO Profimedia
Prigojin surprins în timpul unei discuții cu pușcăriași recrutați pentru război FOTO Profimedia

Aflat în conflict cu Ministerul rus al Apărării și lipsit de posibilitatea de a recruta pușcăriași, șeful Wagner, Evgeni Prigojin, este nevoit să recurgă la noi soluții pentru a-și continua agresiunea împotriva Ucrainei.

Potrivit The Moscow Times, Wagner a inițiat la începutul acestei luni o campanie de recrutare în cadrul cluburilor sportive din Rusia. Campania a început în trei centre, și anume în complexul sportiv „Dinamo” din Samara, la clubul sportiv „Antares” din Rostov-pe-Don și în sediul din Tiumen al Federației Ruse de Box.

În afară de cluburile sportive, Wagner permite recrutările din spitalele de psihiatrie, constată The Moscow Times, care precizează că un corespondent de-al său a obținut această informație de la un recrutor din cadrul companiei.

În februarie, Prigojin a anunțat încheierea campaniei de recrutare din închisorile din Rusia. Acest anunț a survenit în contextul intensificării tensiunilor între șeful Wagner și Ministerul rus al Apărării.

Oligarhul rus, cunoscut cu pseudonimul „Bucătarul lui Putin”, îi acuză pe ministrul Serghei Șoigu și șeful Statului Major Valeri Gherasimov de faptul că împiedică aprovizionarea Wagner cu muniții și armament. În opinia sa, Șoigu și Gherasimov sunt „trădători”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite