Vladimir Putin, mesaj pentru Macron după alegerile prezidenţiale din Franţa. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Vladimir Putin i-a trimis lui Emmanuel Macron un mesaj de felicitare pentru realegerea în funcţia de preşedinte al Franţei, a anunţat duminică administraţia de la Kremlin.

„Îţi urez cu sinceritate succes în activităţile tale de stat, precum şi sănătate şi bunăstare”, a scris Vladmir Putin în nota trimisă lui Emmanuel Macron.

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi lideri au mai multor ţări europene l-au felicitat pe preşedintele francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa la alegerile prezidenţiale. 

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, a fost reales duminică pentru un al doilea mandat în faţa rivalei sale de extremă dreapta Marine Le Pen. Potrivit numărătorii oficiale a voturilor, Emmanuel Macron a câştigat scrutinul care îi aduce al doilea mandat de preşedinte cu 58,55% din voturi, iar contracandidata sa, Marine Le Pen, a obţinut 41,45% din voturi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite