Primul mesaj al lui Emmanuel Macron după ce a fost reales preşedinte al Franţei: „Mulţi au votat pentru mine pentru a bloca extrema dreaptă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
macron

Emmanuel Macron a fost reales duminică seară în funcţia de preşedinte al Franţei. Acesta şi-a început discursul  victoriei mulţumind francezilor că au avut încredere în el şi au ales să blocheze venirea lui Marine Le Pen la Elysee.  Macron a precizat şi că va fi „preşedintele tuturor”, relatează BBC.

Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, înconjuraţi de o mulţime de copii au defilat pe lângă Turnul Eiffel, în timp ce cânta imnul UE (Oda bucuriei a lui Beethoven). 

„După cinci ani de crize excepţionale, azi, pe 24 aprilie 2022, o majoritate mi-a acordat încrederea pentru încă cinci ani.

Ştiu că mulţi în această seară au votat pentru mine pentru a bloca extrema dreaptă şi vreau să le mulţumesc şi lor şi să le transmit că înţeleg datoria care vine odată cu acest vot”, a transmis Macron, potrivit Digi24. 

„De asemenea, am un gând şi pentru cei care nu au votat, tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu mai sunt un candidat al unui partid ci sunt preşedintele tuturor. Ştiu că pentru mulţi dintre compatrioţi care au votat pentru extrema dreaptă, înţeleg supărarea şi furia lor şi este responsabilitatea mea să le ofer şi lor răspunsuri”, a mai precizat în faţa susţinătorilor liderul de la Elysee, care devine primul preşedinte după Jacques Chirac ce reuşeşte să fie reales.

„Colegi, compatrioţi, aţi ales azi un proiect care este un proiect social, verde, bazat pe muncă, creaţie, un proiect care va elibera forţele noastre culturale, pe cele din educaţie, pe cele profesionale. Acest proiect este unul cu care voi construi cu muncă asiduă în următorii ani. În fiecare zi mă voi asigura că respect pe fiecare dintre voi şi vom construi o societate bazată pe egalitate între femei şi bărbaţi”, a adăugat preşedintele francez.

„Trebuie să fim binevoitori şi respectuoşi faţă de compatrioţii noştri în aceste vremuri de îndoială. Nimeni nu va fi lăsat în urmă. Vom aborda împreună toate provocările care ne aşteaptă. Vom scrie istoriile pentru generaţiile care vor veni şi pentru viitor. Războiul din Ucraina ne arată că trăim vremuri tragice. Anii ce vin nu vor fi liniştiţi, vor fi istorici, dar vom scrie istoria împreună”, a mai transmis Emmanuel Macron. 

Preşedintele francez le-a mai spus alegătorilor că trebuie să abordeze cei 5 ani care urmează împreună şi trebuie să găsească un mod de a face următorii 5 ani mai buni. 

„Fiecare dintre noi va avea o responsabilitate, fiecare va fi angajat în această luptă, pentru că fiecare va putea conta mai mult decât pe el însuşi: pe poporul francez; este o forţă pe care o iubesc atât de mult şi sunt mândru să îl slujesc în continuare”, a mai spus Macron, încheindu-şi duscursul cu „Trăiască Republica, trăieşte Franţa”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite