VIDEO Atacul cu acid de la Teatrul Balşoi: un balerin şi-a recunoscut vinovăţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Filin FOTO Reuters
Serghei Filin FOTO Reuters

Balerinul Pavel Dmitrichenk, o vedetă a Teatrului Balşoi din Moscova, presupusul coordonator al atacului cu acid asupra directorului artistic al instituţiei moscovite, şi-a recunoscut vinovăţia în acest caz, alături de autorul agresiunii şi de un şofer, a anunţat, miercuri, poliţia din Moscova.

Foiletonul macabru care agită baletul rusesc de la Balşoi a avut parte de un epilog spectaculos în noaptea de marţi spre miercuri, odată cu mărturisirile făcute de cei trei suspecţi arestaţi, informează lefigaro.fr.

Balerinul Pavel Dmitrichenko a fost arestat alături de autorul efectiv al atacului, Iuri Zaruţki, şi de un şofer.

"Poliţia din Moscova l-a arestat pe presupusul organizator al atacului, Pavel Dmitrichenko, pe autorul agresiunii, Iuri Zaruţki, şi pe şoferul Andrei Lipatov, care l-a dus pe agresor la locul unde s-a produs infracţiunea", se afirmă în comunicatul emis de poliţia din Moscova. "Toţi trei şi-au recunoscut vinovăţia. Ancheta continuă pentru a clarifica toate circumstanţele în care s-a produs infracţiunea", au adăugat poliţiştii moscoviţi.

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balşoi, numit în această funcţie în 2011, a fost atacat cu acid de o persoană necunoscută pe 17 ianuarie la parterul imobilului în care locuia, la Moscova. Filin a suferit arsuri de gradul al treilea în zona feţei şi a ochilor. Artistul a suferit deja mai multe intervenţii chirurgicale la Moscova şi se află în prezent în Germania pentru a-şi continua tratamentul.

El a asociat imediat acest atac cu activitatea lui profesională, o pistă privilegiată şi de poliţia moscovită.
Poliţiştii ruşi i-au interogat fără încetare pe balerini, apropiaţi şi angajaţi ai Teatrului Balşoi. Serghei Filin, în vârstă de 42 de ani, a ajuns la celebrul teatru din Moscova în 1988 şi a devenit directorul artistic al instituţiei în 2011. Cauciucuri tăiate, contul de Facebook şi cel de messenger piratate, mesaje de ameninţare - după numirea în acea funcţie, Filin a fost ţinta unor ameninţări repetate. Acea funcţie poate într-adevăr să trezească gelozia celorlalţi, pentru că persoana din acest post este aceea care decide salariile artiştilor şi atribuirea rolurilor.

Deşi anchetatorii ruşi nu au dezvăluit deocamdată motivele din spatele agresiunii, presa din Rusia afirma miercuri că acea agresiune a fost comisă pentru o femeie, balerina Angelina Voronţova, partenera de viaţă a lui Pavel Dmitrichenko. Serghei Filin i-a refuzat acesteia rolul Odette/Odile în spectacolul "Lacul lebedelor", considerat în universul baletului un rol-cheie pentru cariera oricărei balerine.

Balerinul Pavel Dmitrichenko a recunoscut că l-a atacat cu acid sulfuric pe directorul artistic 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite