Poliţia moscovită a reţinut un suspect în cazul atacului cu acid asupra directorului artistic al Teatrului Balşoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Filin FOTO Reuters
Serghei Filin FOTO Reuters

Un suspect a fost reţinut marţi de poliţia din Moscova în cazul atacului cu acid asupra directorului artistic al Teatrului Balşoi. Potrivit Interfax, bărbatul nu este un angajat al baletului şi a fost ridicat de poliţie în timpul unui raid efectuat în suburbiile Moscovei.

Poliţia din Moscova a declarat că „unul dintre suspecţi” în acest caz au fost reţinut şi audiat de autorităţi, scrie Reuters. Casa suspectului a fost percheziţionată, mai scrie site-ul rus de ştiri LifeNews.

La 17 ianuarie, Serghei Filin (42 de ani) a fost atacat de un bărbat mascat în faţa clădirii în care locuia. Atacatorul i-a aruncat în faţă acid, cauzându-i arsuri grave pe întreg chipul. De câteva săptămâni, Filin se află în Germania la tratament, pentru a-şi recupera vederea.

„Este o veste bună pentru noi”, a spus purtătoarea de cuvânt al Teatrului Balşoi, Katerina Novikova. „Dacă au reuşit să găsească persoana care a dus la capăt atacul, înseamnă că există şanse ca să-l găsească şi pe cel care a comandat agresiunea”, a continuat aceasta.

Înainte de a pleca la tratament în Germania, Filin a spus că este „absolut sigur” că ştie cine se află în spatele atacului său. Într-un interviu pentru BBC, Serghei Filin a declarat că nu va dezvălui niciun nume până când anchetatorii nu vor fi pregătiţi să facă un anunţ.

El s-a declarat convins că scopul atacului a fost înlăturarea sa din poziţia de director artistic şi distrugerea reputaţiei prestigioase a companiei de balet moscovite.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite