VIDEO Acuzaţii de prostituţie la teatrul Balşoi: fosta prim-balerină spune că artistele erau forţate să întreţină relaţii sexuale cu oligarhi ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta prima-balerină, pozând pentru o emisiune FOTO AFP
Fosta prima-balerină, pozând pentru o emisiune FOTO AFP

Anastasia Volochkova, fosta prim-balerină  a celebrului balet rus Balşoi, a făcut acuzaţii grave într-un interviu acordat într-un talk-show al unei televiziuni din Rusia. Aceasta susţine că balerinele erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu oameni bogaţi şi influenţi.

„De obicei, acest lucru li se întâmpla fetelor din corpul de balet, dar uneori şi solistelor. Acum zece ani, când încă dansam la teatru, am primit în mod repetat propuneri de a împărţi patul cu oligarhi ruşi“, a mărturisit Volochkova, potrivit independent.co.uk.

„Fetele erau obligate chiar de către directorul teatrului să participe la cine cu diverşi oameni de afaceri influenţi, fiind anunţate în avans că după aceea trebuie să se culce cu milionarii. Când fetele întrebau ce se va întâmpla dacă refuză, li se spunea pur şi simplu că nu vor pleca în turnee şi nu vor mai dansa la teatrul Balşoi“, a adăugat ea.

În 2003, Volochkova a fost nevoită să părăsească teatrul Balşoi din cauza faptului că se îngrăşase. De atunci, fosta balerină, acum în vârstă de 37 de ani, a apărut în numeroase talk show-uri şi reviste mondene, în care şi-a etalat viaţa privată.

Confruntat cu acuzaţiile aduse de Volochkova, Anatoli Iksanov, director general al teatrului Balşoi din anul 2000, a refuzat să comenteze. „Eu nu fac comentarii la adresa murdăriei şi a delirului“, a declarat acesta.

La începutul acestui an, presa internaţională a relatat un alt caz şocant la Balşoi: Serghei Filin, directorul artistic al teatrului, a fost atacat de o persoană necunoscută care i-a aruncat acid sulfuric în faţă. Aparent, la mijloc se afla o rivalitate amoroasă, pentru care directorul a plătit scump, având acum probleme mari cu vederea.

Responsabil pentru acest atac este unul dintre cei mai buni dansatori ai corpului, balerinul Pavel Dimitrichenko. Acesta a mărturisit în faţa instanţei că el a ordonat atacul, dar că intenţia sa era doar să-l sperie pe Serghei Filin.

O fostă balerină acuză conducerea teatrului Balşoi că obliga dansatoarele să se prostitueze

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite