Viaţa privată a lui Vladimir Putin: „Muncesc mai mult decât orice lider de la Stalin încoace”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO ALEXEY DRUZHININ/AFP/Getty Images
Vladimir Putin FOTO ALEXEY DRUZHININ/AFP/Getty Images

Chiar dacă acţiunile politice ale preşedintelui rus Vladimir Putin ţin primele pagini ale ziarelor internaţionale, în special după evenimentele recente din Ucraina, un nou articol din revista „Newsweek” ne propune să aflăm câteva informaţii mai puţin cunoscute despre viaţa privată a liderului de la Kremlin.

După trei ani în care a intervievat persoane din anturajul lui Vladimir Putin, precum foşti prim-miniştri, funcţionari de rang înalt sau chiar consilieri apropiaţi, autorul Ben Judah ne oferă un portret al omului „obsedat de informaţie”.

Primele detalii din intimitatea lui Putin sunt legate de tabieturile acestuia de dimineaţă. Deoarece preşedintele Rusiei obişnuieşte să muncească până noaptea târziu, acesta îşi mănâncă micul dejun undeva în apropierea prânzului. Nu-i lipseşte niciodată de la masă brânza de vaci. De asemenea, liderului de la Kremlin îi plac ouăle de prepeliţă şi sucul de fructe.

După o pauză, Putin este servit cu nelipsita cafea, iar apoi preşedintele rus îşi acordă cel puţin o oră pentru înot. Când se află în piscina acesta se gândeşte cel mai mult la „treburile interne” ale Rusiei, notează publicaţia „Newsweek”. După ce înoată, preşedintele rus ridică o serie de greutăţi, apoi ajunge în saună.

Deşi este un om obsedat de informaţie, Vladimir Putin nu are televizioare în birourile sale. Mai mult decât atât, el foloseşte „doar tehnologii sigure” pentru a comunica, iar acest lucru înseamnă de multe ori hârtia şi telefonia fixă. Rareori Vladimir Putin utilizează internetul, deoarece „consideră ca modul de afişare a mesajelor este confuz”.

Liderul de la Kremlin este extrem de interesat, înainte de toate, de ceea ce scriu ziarele ruseşti, acesta consultând cu prioritate sumarele de presă aduse de consilieri. Ulterior, Vladimir Putin îşi aruncă un ochi şi asupra presei internaţionale.

Preşedintele Rusiei are de asemenea ordine clare atunci când este nevoit să facă o vizită în străinătate. Indiferent de destinaţie, acesta nu mănâncă decât produse preparate şi verificate de către personalul său de la Kremlin.

Deşi poate părea greu de înţeles pentru un lider, Vladimir Putin preferă să locuiască într-un palat situat în afara Moscovei, deoarece îi displace traficul, poluare şi aglomerarea din oraş.

Publicaţia „Newsweek” mai noteaza că oamenii din anturajul lui Vladimir Putin i se adresează acestuia cu apelativul „Ţar”. Uneori, aceştia îi mai spun şi „Boss”.

Nici viaţa de familie a preşedintelui rus nu este una prea bună, după ce acesta a divorţat de soţia sa. Deşi are două fiice, acestea nu locuiesc în Rusia. Chiar dacă multe informaţii ar arăta că Vladimir Putin este vizitat de diverse femei, asemenea amănunte rămân mai degrabă zvonuri.

Nu în ultimul rând, despre viaţa lui Vladimir Putin se poate spune că este una monotonă, se mai notează în publicaţia citată. Cu toate acestea, preşedintele rus a afirmat că „munceşte mai mult decât orice lider de la Stalin încoace”.


Citeşte şi:

INFOGRAFII De unde vine „laşitatea” Europei faţă de Rusia

Dincolo de dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti, Europa şi Rusia sunt legate de comerţul bilateral în valoare de sute de miliarde de euro, iar aplicarea unor sancţiuni economice pentru ruşi ar afecta fără îndoială şi economia UE.

INFOGRAFII Rusia, încolţită pentru tragedia MH17. Kremlinul scoate ca prin magie un avion ucrainean de luptă

Comunitatea internaţională şi-a înăsprit discursul la adresa Rusiei, pe care tot mai multe dovezi o leagă de doborârea cursei MH17. Rusia contraatacă şi-i aduce pe şeful Statului Major şi comandantul forţelor aeriene care, prin 10 întrebări, vor să demostreze că tragedia aviatică a fost, de fapt, urmare a unui complot americano-ucrainean. Principalul lor argument este un avion ucrainean de luptă, care ar fi doborât avionul malaysian.

INFOGRAFIE Cine vinde arme Rusiei

Statele UE condamnă verbal acţiunile Federaţiei Ruse în estul Ucrainei, cu precădere după tragedia aviatică de la 17 iulie, soldată cu aproape 300 de morţi, dar îşi păstrează reţinerea în privinţa exporturilor de armament către Moscova.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri