Văduva celebrului disident sovietic Aleksandr Zinoviev vrea un proces de „denazificare” la Institutul de Filosofie al Academiei Ruse de Științe

0
Publicat:

Olga Zinovieva, văduva filosofului și scriitorului rus Aleksandr Zinoviev, a cerut efectuarea unui proces de „denazificare” la Institutul de Filosofie din cadrul Academiei Ruse de Științe.

Olga Zinovieva FOTO zinoviev.info
Olga Zinovieva FOTO zinoviev.info

Zinovieva susține că Institutul de Filosofie este „infectat de un puroi teribil” de antipatriotism. Această acuzație survine în timp ce Rusia se apropie de împlinirea a doi ani de la lansarea invaziei din Ucraina cu pretextul nejustificat privind „denazificarea” țării vecine.

Institutul de Filosofie a devenit „ultimul refugiu al ticăloșilor, trădătorilor, agenților străini, dezertorilor, rusofobilor și extremiștilor”, a susținut Zinovieva într-o conferință de presă susținută la TASS, un oficios al regimului Putin.

„Sunt niște escroci care păcălesc oamenii și conducerea țării noastre. Situația este atât de critică încât verificarea angajaților pentru loialitatea față de interesele Rusiei - nu mă tem de această propunere - trebuie să includă în mod necesar un test cu detectorul de minciuni. Rusofobii de la Institutul de Filosofie din cadrul Academiei Ruse de Științe ar trebui să fie supuși unei adevărate denazificări”, a insistat ea.

Văduva celebrului scriitor anti-comunist Aleksandr Zinoviev a mai cerut introducerea unui „certificat special de patriotism” pentru cercetătorii din cadrul instituției pe care a luat-o în colimator.

Aleksandr Zinoviev, care a decedat pe 10 mai 2006 la vârsta de 83 de ani, a locuit timp de 21 de ani în exil, la München, după ce i-a fost retrasă cetățenia sovietică în 1978. Este cunoscut mai ales pentru cartea „Homo Sovieticus”, o critică la adresa birocrației sovietice.

Apelul Olgăi Zinovieva mai survine în contextul în care tot mai multe relatări de la Moscova arată că regimul Putin a reînviat Smerș („Moarte spionilor”), un departament de represiune de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial folosit oficial pentru arestarea „trădătorilor, dezertorilor, spionilor și elementelor criminale” sub pretextul securizării spatelui Armatei Roșii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite