Un tânăr recrut din Rusia s-a sinucis. „Voi muri în țara mea, fără să am sânge străin pe mâini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serghei Gridin, în vârstă de 20 de ani, un tânăr din republica rusă Komi recrutat obligatoriu, s-a sinucis la o bază militară din apropiere de Moscova.

Scrisoare de mână despre care se presupune că ar aparține recrutului sinucigaș
Scrisoare de mână despre care se presupune că ar aparține recrutului sinucigaș

Camarazii de arme l-ar fi găsit pe Gridin spânzurat de centură pe 10 februarie. 7x7 are o fotografie a presupusului bilet de adio al lui Gridin, scrie novayagazeta.eu.

Rudele sale au confirmat că scrisul de mână al persoanei care a scris biletul este foarte asemănător cu cel al lui Gridin.

În notă se spune că tânărul a fost "inclus pe o listă de rotație a militarilor care merg în războiul din Ucraina".

De asemenea, se afirmă că Gridin le-a cerut ofițerilor săi superiori să îl lase să rămână acolo unde se afla "deoarece nimeni din compania noastră nu s-a mai întors de acolo", însă acest lucru a avut ca rezultat doar faptul că comandantul său și sergenții "îl agasau constant" pe recrut cu abuzuri.

"Nu pot descrie toate umilințele pe care acest gunoi le-a folosit împotriva mea, dar nici nu mai pot trăi cu ele. Am luat o decizie: Voi muri în țara mea, fără să am sânge străin pe mâini".

Statul Major General al Rusiei a promis în octombrie că bărbații chemați la recrutare obligatorie în toamnă (toți tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani trebuie să servească în armata rusă timp de un an dacă sunt apți din punct de vedere fizic și mental; aceștia nu sunt același lucru cu recruții mobilizați) nu vor fi folosiți în războiul din Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite